tag:blogger.com,1999:blog-8772519305232738789.post615577553739280855..comments2023-10-30T10:43:57.415+01:00Comments on Pákosztos macska konyhai kalandjai: Vasárnapi ebéd - a borjúbécsiMilliehttp://www.blogger.com/profile/03248183892386461660noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-8772519305232738789.post-17543624916840657602010-08-18T21:59:18.447+02:002010-08-18T21:59:18.447+02:00Mi is fűszeres tejbe szoktuk áztatni előző éjszaka...Mi is fűszeres tejbe szoktuk áztatni előző éjszaka - jó sok fokhagymával :-) ja, a rántott májhoz a májat is.cinnamonhttps://www.blogger.com/profile/01600671071164218465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8772519305232738789.post-69691323471873472172010-08-17T15:45:01.930+02:002010-08-17T15:45:01.930+02:00Én készíteni sem szeretem és enni sem. Ellenben a ...Én készíteni sem szeretem és enni sem. Ellenben a családom imádja. Az a titka, hogy a panírozáshoz használt tojásba tejet teszek. Tojásonként 1-2 evőkanállal. Ettől a panír vékony és nagyon ropogós lesz. Persze lehet a hússal is "ügyeskedni", de szerintem ez az alapvető "titok"Mama A,https://www.blogger.com/profile/17818096300847971596noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8772519305232738789.post-79728715389460623012010-08-16T20:14:47.576+02:002010-08-16T20:14:47.576+02:00Szerintem is az a legjobb, ha valaki megsüti és le...Szerintem is az a legjobb, ha valaki megsüti és lerakja elénk, lehetőleg egy bécsi étteremben és legyen akkora, hogy lelóg a tányérról :)<br /><br />A viccen kívül, tudtommal fontos a friss morzsa, a gyors panírozás és a sütésnél használt zsiradék mennyisége, minősége.Vastag falú vasserpenyőben szoktam sütni, ami tartja a hőt, és kb. 2 cm-es olajban, mozgatva közben a serpenyőt, hogy az olaj átcsapjon a húson.Így nem tapad rá a húsra a bunda, és papírkendőre szedem ki, hogy ne legyen zsíros.A zsiradékból az égett panírdarabokat is célszerű kiszedegetni, hogy tiszta maradjon.<br /><br />Nálunk is rántott hús volt vasárnap, de sajnos nem bécsi, mert nem kaptam borjút.Viszont a gyerekeim már a szememre hányták, hogy milyen ritkán készítem, pedig szerintük az egyik legjobb kaja :)<br /><br />Nyáron nem annyira zavar a zsírszagú konyha,úgyis nyitva a lakásban minden ablak, és ilyenkor a teraszon étkezünk,szóval paradox módon a melegben szívesebben sütök, mint télen :)Vestahttps://www.blogger.com/profile/10147366506076451201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8772519305232738789.post-81811342518256184632010-08-16T18:30:59.065+02:002010-08-16T18:30:59.065+02:00Imádom, de csak akkor ha valaki megsüti nekem, és ...Imádom, de csak akkor ha valaki megsüti nekem, és lerakja elém.meeceenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8772519305232738789.post-64005361357473158732010-08-16T12:26:27.442+02:002010-08-16T12:26:27.442+02:00Nálunk is népszerű a rántott hús, anyu és anyósom ...Nálunk is népszerű a rántott hús, anyu és anyósom nagyon finomra tudják sütni, de már az enyém is alakulgat. Eddig ilyen praktikákat hallottam: ne álljon hosszú ideig besózva, csak közvetlenül panírozás előtt sózzuk. Nem kell túl vékonyra klopfolni, akkor könnyebben kiszárad. Alumínium lábasban, vagy a ma kaphatók közül a duplafalú inox lábasban, 2-3 ujjnyi (bő) olajban sütni, és csakis zsemleszínűre, nem pirosabbra.Irenkahttps://www.blogger.com/profile/06484981790317425290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8772519305232738789.post-13932366911901108492010-08-16T10:41:15.184+02:002010-08-16T10:41:15.184+02:00Szia! A tökéletes rántotthúst Hollókőn ettem gyere...Szia! A tökéletes rántotthúst Hollókőn ettem gyerekkoromban. Azóta is így esszük: a kész husira tejfölt, és reszeltsajtot halmozunk.:) Isteni. De ha valami újra vágysz, akkor a husit éjszakára be kell áztatni, rozmaringos,sós, fokhagymás tejbe, és másnap kipanírozva szinte elolvad az ember szájában:)Bernadetthttps://www.blogger.com/profile/18346768052125949260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8772519305232738789.post-60119715009470907402010-08-16T07:57:34.723+02:002010-08-16T07:57:34.723+02:00Szió!
Imádom a rántott hús :)
Volt ahol nagyon kis...Szió!<br />Imádom a rántott hús :)<br />Volt ahol nagyon kiszárították :( máshol meg számomra kicsit égett volt :( a tocsogósról ne is tegyünk említést ...<br />Én nem túl szárazan szeretem.<br />Elárulod a titkát????Mosolyrend Évi :)https://www.blogger.com/profile/13689452987155082128noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8772519305232738789.post-5236355203120135762010-08-16T07:55:09.941+02:002010-08-16T07:55:09.941+02:00AZ, hogy ne nekem kelljen megcsinálnom :-) Utálom ...AZ, hogy ne nekem kelljen megcsinálnom :-) Utálom sütni, a szagot, mindent. Úgyhogy az én szegény gyerekeim is ritkán kapnak :-)Sajtkukachttp://www.sajtkukac.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8772519305232738789.post-89067666784523227842010-08-16T07:38:37.116+02:002010-08-16T07:38:37.116+02:00Kedvenc ételem a rántott hús, de érdekes módon a s...Kedvenc ételem a rántott hús, de érdekes módon a saját magam alkotásától nem vagyok hanyatt esve. Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi a titka!nönéhttps://www.blogger.com/profile/06441153908409486341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8772519305232738789.post-66124543040692946212010-08-16T06:43:20.614+02:002010-08-16T06:43:20.614+02:00Szia Réka!
Bio narancsolajas "keményolajjal&...Szia Réka!<br /><br />Bio narancsolajas "keményolajjal" itattuk be még 2006-ban a pultot, hogy ne tudja kikezdeni a víz. Ez mélyen impregnálja a fát és megvédi a penészedéstől. Persze így is vigyázni kell rá.Milliehttps://www.blogger.com/profile/03248183892386461660noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8772519305232738789.post-90552919316905663592010-08-16T02:46:15.363+02:002010-08-16T02:46:15.363+02:00Látom neked is olyan a konyhapultud mint nekem. Te...Látom neked is olyan a konyhapultud mint nekem. Te mivel kezeled? Nekem a mosogató környékén elég csúnya.<br />Tetszik,hogy ilyen szépen tálaltátok a húst.:) Én megettem volna,pedig nem vagyok egy nagy rántott húsis.GasztroRékahttp://gasztroreka.freeblog.hunoreply@blogger.com