Pákosztos macska konyhai kalandjai
2016. december 23., péntek

Az új arany standard brownie - ami Zacher tortaként még jobb

›
Természetesen az megint csak új alakult, hogy miután jól elhatároztam, hogy folytatom a blog írását, súlyos időhiányba kerültem, amit időnké...
1 megjegyzés:
2016. október 27., csütörtök

Életjel

›
Sziasztok! Ha még jár erre valaki, akkor üzenem neki, hogy bár sok minden megváltozott az elmúlt pár évben, azért jól vagyunk, és sütünk (...
11 megjegyzés:
2012. június 5., kedd

Eper daiquiri

›
Igazából most sincs időm posztolgatni, de van valami, amit már tavaly meg akartam osztani. Mert sokkal jobb, mint a mojito (bár azt is nagyo...
3 megjegyzés:
2012. március 30., péntek

Segítsüti 2012. A legsötétebb csokoládétorta...

›
Itt a tavasz, itt az újabb Segítsüti ! Sajnos tavaly egy hosszúra nyúlt kórházi tartózkodás miatt kimaradtam a jótékonykodásból, így az idé...
1 megjegyzés:
2011. november 20., vasárnap

Karamellkrémes almatorta

›
Ez a tipikusan őszi ízvilágú torta még szeptemberben készült, úgyhogy tovább nem húzhatom a megosztását, mert mindjárt itt a tél... bár bizt...
3 megjegyzés:
2011. július 30., szombat

Marcipántorta

›
Azért van abban valami jó, ha az embert hajnali fél ötkor felkelti a legkisebb gyereke és fél hétig "szórakoztatja". Először is, m...
2 megjegyzés:
2011. június 29., szerda

A legfinomabb kávétorta

›
Ezidáig. Az amerikai kávétorták fontos tulajdonsága, hogy nevükkel ellentétben nem tartalmaznak kávét, hanem inkább egyszerű kavart sütik, j...
10 megjegyzés:
2011. május 15., vasárnap

Mandulás tallérok

›
Már jó ideje töröm a fejem, hogy lehetne egy nagyon egyszerű, ropogós és nagyon mandulás kekszet gyártani. Ehhez hasonlót Barcelonában ettün...
6 megjegyzés:
2011. április 24., vasárnap

A mi nyuszi(kái)nk...

›
Azt hiszem, az idei év legkevésbé a főzésről fog szólni... bár talán ez eddig is sejthető volt a blogon uralkodó nagy csendből. A tavalyi ha...
18 megjegyzés:
2011. január 17., hétfő

Majomkenyér fahéjas buborékokból.... (Monkey bubble bread)

›
És én még azt hittem, hogy vége az édesszájúságnak... Hogy mekkorát tévedtem! A helyzet az, hogy a megfelelő inger hiányzott csak, hogy ihle...
4 megjegyzés:
2011. január 12., szerda

Almás morzsa (Apple crisp)

›
Ha választanom kéne, melyik desszert a legkényeztetőbb, legháziasabb és legfinomabb, akkor nálam (a madártejet fényévekkel lekörözve) az alm...
7 megjegyzés:
2011. január 7., péntek

Az új év kezdetén...

›
...nem lenne szép, ha nem is köszönnék be ide. Boldog Új Évet kedves látogatók! Mint azt észrevehettétek, 2010 annyira lemerítette az akkum...
8 megjegyzés:
2010. november 27., szombat

Karácsonyi mézesreceptkönyv - hogy mások Karácsonyát is megédesítsd

›
Ez az ősz rengeteg megpróbáltatással járt számunkra, olyan dolgokkal kellett szembenéznünk időnként, ami csak lidércnyomásos álmunkban fordu...
3 megjegyzés:
2010. november 23., kedd

Félig poszt és egy remek sütemény

›
Majd egyszer mindent megmagyarázok. Vagy nem. Legalább részben. Végülis ez egy "főzősblog", és különben sem kedvelem a bulvárt. ...
17 megjegyzés:
2010. november 4., csütörtök

Thai sütőtök leves

›
Vitatlanul itt a szezonja, még ha sokan unják is már. Igazából engem is csak azért hozott lázba, mert izgalmasnak tűnt a thai fűszerekkel tö...
2 megjegyzés:
2010. október 27., szerda

Krumplis pogácsa Solier módra

›
Nem tudom, ki hogy van vele, de nálunk a megmaradt krumplipüré soha nem fogy el. Betesszük a hűtőbe, néhány napig tologatjuk, aztán kidobjuk...
13 megjegyzés:
2010. október 21., csütörtök

Eye candy

›
 A 3,5 éves Kapitány ovis képei....  
8 megjegyzés:
2010. október 18., hétfő

Spenótos fetás omlett

›
Pont egy hónapja írtam az utolsó "rendes" posztot... Ennek több oka is van, amit egyelőre nem szívesen részleteznék itt, lévén ez ...
3 megjegyzés:
2010. október 1., péntek

Tökös mákos

›
Most csak egy szolgálati közleményre futja: A TV Paprika múlt héten kezdte vetíteni azt a cukrászversenyt, amin én is részt vettem a nyáron....
21 megjegyzés:
2010. szeptember 18., szombat

Hízott kacsamáj sült őszibarackkal tokajis mártással

›
Bár mostanában pang a blogom, azért pénteken csak kivitt a kocsi, meg az alapanyaghiány a Bosnyákra. Mivel éhgyomorra voltam, első utam a ré...
4 megjegyzés:

Segítsüti árverés!

›
Az idén ősszel új csapattal folytatódik a nemes hagyomány, ismét jótékony célra gyűjtünk isteni házi süteményeken keresztül. Most is gyermek...
3 megjegyzés:
2010. szeptember 8., szerda

Mandulakrémes csigák

›
Borongós reggeleken alig tudok jobb eledelt elképzelni a frissen sült vajas péksüteménynél. Menő nálunk a kalács , a briós , a croissant é...
8 megjegyzés:
2010. szeptember 6., hétfő

Mandulakrémes körtetartlet

›
Ennek a kis süteménynek apropóját az adta, hogy lehetőséget kaptunk Ízbolygóval egy kis reggeli csevejre a sütik kapcsán az MTV1 Nappali c...
9 megjegyzés:
2010. augusztus 29., vasárnap

Tonhalsteak - egyszerűen jó!

›
A hétvégén fantasztikusan friss tonhalra tettem szert, amit a lehető legegyszerűbben készítettem el. Régebben kedveltem a teriyaki pácban ér...
6 megjegyzés:
2010. augusztus 20., péntek

Csipkeműhely

›
Avagy hogyan lehet leggyorsabban szert tenni egy gyönyörű vállkendőre? Az én esetemben egész biztos nem úgy, hogy megkötjük... hanem inkább...
2 megjegyzés:
2010. augusztus 19., csütörtök

Kétszer sült császárhús

›
Akár hiszitek, akár nem, mióta megvolt a TV Paprikás műsor forgatása, nem eszem édességet. Egyszerűen nem kívánom őket, nem foglalkoztatnak,...
2 megjegyzés:
2010. augusztus 15., vasárnap

Vasárnapi ebéd - a borjúbécsi

›
Na vajon mi a legtipikusabb vasárnapi ebéd kis hazánkban (de az alattunk lakóknál tutira, mert minden vasárnap reggel a klopfolásra ébredek)...
11 megjegyzés:
2010. augusztus 11., szerda

Lutea

›
Kész lett végre a Lutea sálam - életem első kötött csipkéje. Anyaga: Zegna Baruffa "Cashwool" genciána színben Súlya: 48 g Mért...
18 megjegyzés:
2010. augusztus 10., kedd

A töltött csirke esete a curryvel

›
Van tévénk, nem is kicsi (nem dicsekvésből, csak tényszerűen mondom), viszont nem nézzük. Azaz jó, ha két havonta egyszer bekapcsoljuk. Pers...
1 megjegyzés:
2010. július 29., csütörtök

Amiről az elmúlt három nap szólt...

›
Hát persze, hogy a TV Paprikás "elődöntő"... Mert akárhogy is próbáltam hűteni az agyam, csak bennem volt a bugi, hogy megmutassa...
17 megjegyzés:
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

Millie
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.