2009. szeptember 23., szerda

Kéksajtos-mézes fagylalt

Ha valaki már gondolkozott azon, hogy lehetne egy fogásban "megúszni" a menü sajt és desszert tételét, az feltétlenül próbálja ki ezt a kombinációt.
A legjobb dolog, ha el sem áruljuk, mivel készüljük meglepni a vendégeinket, csak lazán felszolgáljuk a "fagyit". Aztán csendben kuncogunk a ledöbbent fejeken, akik lányos zavarukon túljutva bekanalazzák az egészet. És repetát kérnek.
Ugyan mi tegnap csak mézzel és pirított dióval próbáltuk, de bátran ajánlom rozmaringos (vagy édesszájúaknak fahéjas-szegfűszeges) sült körte mellé.

Hozzávalók:
4 tojás sárgája
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
115 g kék sajt (érdemes valami komoly darabba beruházni)
6 ek méz

A tojássárgájákat a tejjel szokás szerint krémmé főztem. Belemorzsoltam a kéksajtot és mikor felolvadt benne, hozzáadtam a mézet és a tejszínt.
Kihűtöttem, a fagyigép pedig kikavarta.
Szenzációs!

10 megjegyzés:

Benenn írta...

Ez milyen ütősnek hangzik. Nem tudom elég bátor vagyok-e ezt adni a vendégeimnek.

Millie írta...

Benenn! Ha nem vagy benne biztos, csinálj mellé egy adag vaníliafagyit is, az is remek a sült körtével és ha megmaradna is jól tárolható!

Zoli írta...

Hát ez fantasztikus! Ez a fagyi az ízek harmóniája, teljesen összeillő ízek. Megláttam a képet és az első sort, egyből körtére gondoltam és a körte fűszere pedig a rozmaring. Szicíliában például sokszor tesznek fűszert a lekvárba (a körtébe pedig pont rozmaringot).

Millie írta...

Szia Zoli!

Örülök, hogy tetszik! Nálunk ősszel sűrűn sül tarja rozmaringos körte társaságában :-D Fenn a recept valahol a húsételek között.
A rozmaring pedig a kedvenc fűszerem :-D

Szerintem neked is nagyon ízlene ez a fagyi! Nekem ezen akadt meg először a szemem a Lebovitz könyvben, de az eperszezon közepén nem vitt rá a lélek :-D

Salsa Orsi írta...

ÚÚÚÚ de durva...mondjuk én nem lepődtem meg...ilyesmiket (is) várok tőled... :-)
P.s.: Segal -élményvacsorát áttették 8-ra! Ma beszéltem velük, fognak hívni benneteket.

Sajtkukac írta...

Én bátran bejelentkeznék vendégnek :-) Akár csak a desszertre is :-)
N

Zoli írta...

A rozmaringos húsokat nagyon szeretem. Hihetetlenül feltudja dobni a húsok ízét. Persze nem szabad ilyenkor egyéb fűszereket használni, és a szaft-jával az igazi, nem szabad egyéb tejszínes vagy bármilyen öntetekkel leönteni. ... szerintem.

Millie írta...

Zoli!

Van itt egy rozmaringos-kéksajtos-diós csirke a blogon, aminek tejszínes a szaftja, de jól áll neki.
Ez az egyetlen étel, ahol így készítem, egyébként én is purista vagyok a rozmaringot illetően.

V'sSecret írta...

Szia, én vagyok az a göndör hajú lány, aki leszólított a deákon a metróban a fagyirecept miatt. :)

ZSENIÁLIS a blogod, imádom, nagyon sokat fogok belőle főzni!!!!


Örülök, hogy megismertelek, és nagyon gratulálok mindenhez. :)

(zárójeles megjegyzés: - az egyébként gourmand producer barátom a harmadik recept után felsikított, hogy Neked miért nincs főzőműsorod a tvben.-)

Üdv & a legjobbakat

Viktória :)

Millie írta...

Viktória!

Nagyon örülök, hogy írtál!
Jókedvemben főzni kezdtem!
:-D

Millie