Mostanában sorban főzöm a hagyományos magyar fogásokat, hogy kikísérletezzem a saját recepttáram.
Elég sok túrógombóc receptet kipróbáltam, az eredmények elég szélsőséges skálán mozogtak. Már kezdtem feladni, hogy valaha sikerül kikísérletezni a jó arányokat. Még jó, hogy a szomszédságban két hivatásos séf is lakik, ilyen esetekben a legjobb őket megkérdezni.
És mint várható volt: a gombócok remegősek, puhák és isteni finomak lettek!
Köszönöm Norbi!!!
Hozzávalók:
500 g áttört túró
3 pici tojás
egy csipet só
75 g búzadara
A hozzávalókat jól összekevertem és a hűtőbe tettem pihenni.
Történetesen elcsúsztak a hétvégi programok, így másfél nap után került sor a gombócok formálására.
Lobogó vízben 18 percig főztem őket és vajban pirított zsemlemorzsával, tejföllel és porcukorral tálaltam.
2 megjegyzés:
Csodásan néznek ki!
Jaaaaaj nekem, már napok óta agyacskámban a gondolat a túrógombós után, de azóta már többször elfogyott a turó is és a tejföl is. Nagyon guszta, és nagyon-nagyon szeretjük. Köszönöm azn "ébresztőt" :-)
Megjegyzés küldése