2011. május 15., vasárnap

Mandulás tallérok

Már jó ideje töröm a fejem, hogy lehetne egy nagyon egyszerű, ropogós és nagyon mandulás kekszet gyártani. Ehhez hasonlót Barcelonában ettünk, innen az inspiráció. A recept pedig saját kísérletezés eredménye, remélem nektek is annyira fog ízleni, mint nekünk.


Hozzávalók: 
300 g liszt
200 g darált mandula
250 g vaj
150 g cukor (édesszájúaknak mehet bele kicsit több is)
1 tojás
egy teáskanál vaníliakivonat
néhány csepp természetes keserűmandula-kivonat 
egy csipet só

kb 100 g szeletelt mandula és kevés kristálycukor a díszítéshez

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kissé behűtjük. Alaposan lisztezett deszkán 4 mm vastagra nyújtjuk és a kívánt sütikiszúróval (d=7cm) kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk. A tetejét lekenjük egy pici tejjel, megszórjuk a szeletelt mandulával és kristálycukorral, majd 170 fokon légkeveréssel 12 perc alatt megsütjük.





6 megjegyzés:

chriesi írta...

Húúú szerintem ez eszméletlen finom! Fel is dobtam a listámra!

4Gyerek írta...

fotó és leírás alapján szerintem ez királyság.

Névtelen írta...

Kipróbáltam, finom lett!
Anna

Ani írta...

Nagyon szuper receptjeid vannak. Miért csak most találtam rá az oldaladra???

Millie írta...

:-)

Talán mert keveset írok mostanság. De ígérem, igyekszem gyakrabban jönni!

Gesztenye receptjei írta...

Nagyon finom lett, megsütöttem, köszi a receptet:-)