Hozzávalók:
300 g liszt
200 g darált mandula
250 g vaj
150 g cukor (édesszájúaknak mehet bele kicsit több is)
1 tojás
egy teáskanál vaníliakivonat
néhány csepp természetes keserűmandula-kivonat
egy csipet só
kb 100 g szeletelt mandula és kevés kristálycukor a díszítéshez
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kissé behűtjük. Alaposan lisztezett deszkán 4 mm vastagra nyújtjuk és a kívánt sütikiszúróval (d=7cm) kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk. A tetejét lekenjük egy pici tejjel, megszórjuk a szeletelt mandulával és kristálycukorral, majd 170 fokon légkeveréssel 12 perc alatt megsütjük.
6 megjegyzés:
Húúú szerintem ez eszméletlen finom! Fel is dobtam a listámra!
fotó és leírás alapján szerintem ez királyság.
Kipróbáltam, finom lett!
Anna
Nagyon szuper receptjeid vannak. Miért csak most találtam rá az oldaladra???
:-)
Talán mert keveset írok mostanság. De ígérem, igyekszem gyakrabban jönni!
Nagyon finom lett, megsütöttem, köszi a receptet:-)
Megjegyzés küldése