Gondoltam újítok egy kicsit, és nem zabpelyhes keksszel töltöm meg újra a nagy dobozunk. Martha Stewart honlapján jobbnál-jobb receptekre bukkantam, ez is közülük való.
Igazi jó kis ropogtatnivaló, nem csak felnőtteknek!
Hozzávalók:
2 bögre (250 ml) liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
220 g vaj
1,5 pohár barna cukor
2 nagy tojás
3 ek Nescafe
30 dkg durvára vágott mogyoró
A hozzávalókat összedolgoztam, majd kicsit hűtőbe tettem dermedni. Diónyi halmokat pakoltam a szilikon sütőlapra és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütöttem őket.
Szerintem darált mogyoróval is nagyon jó lehet, legközelebb úgy próbálom ki.
A teáskanálnyi só pedig egyáltalán nem sok, nagyon jól kiemeli az ízeket!
7 megjegyzés:
Kedves Millie!
Bár megjegyzésem a Sacher tortás poszthoz tartozik, ide írom, h biztosan elolvasd:).
Tegnap Márton napot ünnepeltünk, Marcimnak pedig a Te Sacher torta recepted szerint készítettem a névnapi tortát. Hogy milyen lett, arról mi sem árulkodik jobban, mint az az egy árva szelet, ami még megmaradt belőle. Pedig tegnap késő délután ünnepeltünk, és mindössze öten ettünk belőle...:)Egyszóval köszönöm a receptet, és a biztató, üdítő leírást, amely minden bejegyzésed jellemzője. Hogy őszinte legyek, a receptjeidet nagyon szívesen birtokolnám kézben fogható változatban is, a képek gyönyörűek, a leírások világosak, követhetőek, igényesek! Nekem mindig kedvet csinálnak a sütéshez!
Köszönöm még egyszer, kívánom, hogy ez a recept-tár nagyon sokszorosára bővüljön, a Te és a mi örömünkre is!!!
Kern Ági
Mennyire érezni a kávét benne?
Meg hogy ugye a héjas mogyorók azok a kis barna gömbölyded dolgok a keksz hátsó fertályán?
Ágó!
Köszönöm szépen a kedves szavakat, hihetetlen töltést adnak! Nagyon örülök, hogy jól sikerült a Sacher-torta, az ünnepeltnek pedig sok-sok boldogságot kívánok!
A te blogod nekem mindig a kreatívkodáshoz hoz kedvet, igaz csak pizsamavarrásig jutottam :-D
A tőled vett táskámat pedig már többször meg akarták venni! :-D
Cserke!
Csak "jelzésértékű" a kávéíz, az eredeti receptben 3 ek szerepelt.
Igen héjas mogyorókat látsz a kekszben, mert most kaptuk meg az évi termést apukámtól (2 kg) és még nem volt időm szöszölni vele. Amúgy is nagyon vékony ez a héj, minket egyáltalán nem zavar a jelenléte. Ez ciki?
Egyáltalán nem ciki:)
Csak nem láttam jól, de ez nem a fotó hibája.
Én is rajta szoktam hagyni, tartom magam az örök igazsághoz, miszerint héjában a vitamin:)
Mag egyébként is, vacakoljon vele aki akar...
Megcsináltam, bár kevesebb sóval.
Nagyon finom, kösz a receptet:)
Cserke! Nagyon örülök, hogy ízlett! Hamarosan jön a fondantos torta története!
Várom:)
Megjegyzés küldése