2009. január 18., vasárnap

Egy kis Kitchen Aid promó

Nik és Bogi kérésének engedve, mégiscsak megéneklem kedvenc konyhai jobbkezem (sorrendben a második, mert az első még mindig a mosogatógép).
Hol is kezdjem? Talán ott, hogy eszembe sem jutott ilyet venni. De még egy Kenwoodot sem. Aztán elkezdtem értekezni Loriennel, Gabojszával... És akkor megláttam, hogy az amazonon kb 300 dolcsiból megúsznám a Kitchen Aid-et. Gyors üzenetváltások amerikába és vissza, majd a kemény valóság: az amerikai modell EU elektromos hálózatról nem megy.
Jó, akkor nem veszek semmit..Én az az ember vagyok ugyanis, hogy ha nagyobb összeget kell kiadnom valamire, fontosnak tartom, hogy szeressem is. Legyen szép például. Pláne, ha legalább 30 évre tervezem a konyhai együttélést.
A döntést végül természetesen leginkább az könnyítette meg, hogy kifizették a munkáimat és a pénz cincogni kezdett a zsebemben. A Pólusban lévő Konyhashow boltban tettem az első terepszemlét.
Ott értesültem arról, hogy aki novemberben vásárolt egy ilyen gépet, az 60ezer ft értékű kiegészítőt kap "ajándékba", azaz egy húsdarálót, 3 reszelőhengert és egy zöldségpasszírozót.
Most ugyan december van, de ők nekem is adnak a kiegészítőkből, ha mégis rászánom magam...
Még azt is megígérték, hogy beszereznek egy pirosat.
3 nap múlva kiderült, hogy piros nincs és nem is lesz már decemberben (felhívtam az összes Kátay-t, ott sem volt). De akkor én már annyira be voltam sózva, hogy nagyon örültem a (szerintem) 2. legszebb színnek is, a fahéjbarnának. Kértem még hozzá egy kolbásztöltőt is, hogy nyáron grillkolbászokat gyárthassunk...

És hogy milyen Kitchen Aid?
Nehéz. Vagy 11 kiló. Ehhez képest kecses. Egyáltalán nem szűkítette be a konyhapultot.
Van hozzá három lapát: egy dagasztó, egy krémkeverő és egy habverő. A kavarótálat bajonettzár rögzíti a gépre, valamint kézreálló füle van, ami megkönnyíti az életet. Nem is értem, miért nincs minden keverőtálon fül?
A húsdaráló két tárcsával is használható finom és még finomabb darálásra. Eddig csak egy tatárbifszteket nyomtunk át rajta, azt pillanatok alatt ledarálta.
A reszelőrész durván jó. Reszeltünk már vele céklát, káposztát...pillanatok alatt elbánt mindennel.
Nem is tudom mit írhatnék még róla? A rengeteg további kiegészítő a neten megleshető. Én egy fagylaltkészítőre gyúrok még, illetve egy finomreszelő hengerre.
Ugyanis összesen 6 hengert gyártanak a reszelőbe, amiből én 3-at kaptam (uborkagyalu, közepes reszelő és julienne-re vágó reszelő). A konyhashow rugalmasságára jellemző, hogy szívesen megbontják a 3-as csomagot és így csak egy hengert kell kifizetni...
Azt hiszem a legfontosabb azért az, hogy hetente sokszor használom és valahányszor rápillantok, mindig úgy érzem, hogy a lehető legjobban döntöttem.

22 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Már többször, többféle nagy tudású masináról (pl. Kenwood) sikerült magam lebeszélni az ára és helyfoglalása okán. Most megint motoszkál bennem valami...

Gabojsza írta...

Millie, jól döntöttél, sokkal szebb, mint az én varrógépem, bár én azt nagyon, nagyon szeretem!:-)
Használd egészséggel!

Más: küldtem neked egy barátság szalagot:-)

Névtelen írta...

szia
szeretném megkérdezni, hogy a 325 watt elég-e a dagasztáshoz. Mekkora az a mennyiség amivel simán elbir.Dagasztáshoz szeretném sokat használni ezért ez a rész nagyon érdekelne. Köszi a választ elöre is.

Millie írta...

Napmátka! Ha rábeszéled magad, nem fogod megbánni!

Gabojsza! Nagyon szépen köszönöm! Le fogom reagálni :-D
Apósoméknak is Kenwood van, imádják. Ha tisztán racionálisabb lennék, én is azt vettem volna. De a nagy fordítások közepette elment a maradék józan eszem... :-D

Névtelen! Azt tudom mondani, hogy az 1,3 kilós kalácsot simán kikeveri, anélkül, hogy megizzadna.
Úgy gondolom, hogy egy kiló lisztet akár egy órán keresztül is tudna dagasztani.
De egyfolytában tesztelem, azt hiszem 5 év garancia van rá.
A 325 W a leadott teljesítmény. A legtöbb gépen a felvett teljesítményt tüntetik fel, mondjuk 1000 wattot. Abból nagy része elveszik. Egyébként pedig minden a nyomaték kérdése...

Névtelen írta...

A leírás szerint 1 kg fehér lisztet vagy 80 dkg rozslisztet "bír el".Ha többet teszel bele, akkor feltekeri a tésztát a dagasztókar tetejére.
Ági

Limara írta...

Használd egészséggel!:))Sok örömet hozzá! :))

Névtelen írta...

sziasztok
köszönöm szépen mindkettötök válaszát
márti

Before írta...

Nekem nem igazán tetszik a dizájnja, nem vagyok kibékülve vele. Igazság szerint egy Kenwood Major az álmom, de még ha össze is szedném a rávalót, eltenni nem nagyon tudnám perpillanat a konyhában. Pedig amúgy nagyon szeretnék egy hasonlót.

Névtelen írta...

Úgy látom, ez szerelem a javából..formás a választottad, okos, és még szorgalmas is. Ritka az ilyen pasi...

Ja, tudom, mi volt mindig a kételyem az ilyen gépekkel: ezek hogy bánnak kis mennyiséggel? Pl. egy tojás fehérjét is fel lehet vele verni, vagy kis adag tésztát kikeverni, ilyesmik..nem csak maszatol?

A blogod nagyon tetszik, már régóta szemezgetem.

Üdv,
Nyestkutya

Millie írta...

Kedves Nyestkutya!
Köszönöm a kedves szavakat!
A kis mennyiségeket illetően annyit tudok mondani, hogy két tojásfehérjét is tökéletesen felver. A lapátok úgy vannak kidolgozva, hogy a tartály egészét átkavarják.

Before! Remélem sikerül beszerezned neked is az álmaid masináját!

bmari62 írta...

Szia!Nekem is szívem vágya teljesült, mert megkaptam u.ilyen csomagban a GÉPET.Sikerült e beszerezned a finomreszelő hengert?Nekem is nagyon kellene...

Kiskiflee írta...

És ha szabad kérdeznem mennyiért sikerült megszerezni?

Millie írta...

Bolti áron vettem.

ND írta...

szia! kaptál hozzá magyar nyelvű használati utasítást?

Millie írta...

Nem emlékszem! Soha nem olvasok el használati utasítást, így nem is kerestem!

Unknown írta...

Sziasztok.
Nagyon gondolkodom egy ilyen gép beszerzésén. -Szerintetek valóban megéri az árát? Mitől jobb mint a többi márka?
Tudtok-e jobbat mint a KitchenAid.
Nem a márkanév a fontos, hanem a minőség.
Nálam 2 évente cserélődnek a gépek, mert nem bírják a tempót. Rendszerint a műanyag fogaskerekek adják meg magukat. Lehet-e azt tudni, hogy ezekben a belső alkatrészek fémből vannak?

Gabojsza írta...

Én akkor is a csupa-csupa fém Kenwoodra szavazok. Nem ennyire dizájnos, de fele ennyibe kerül és strapabíró a kicsike, kétévente nem szorul cserére!:-)

Névtelen írta...

Úgy tudom a Kenwood belső alkatrészei nem fém, ellentétben a KitchenAid-el. Ez a nagy előnye van KA-nak. Pár nappal ezelőtt vettem egy KitchenAid-et és azért nem Kenwood-ot, mert hasonló tudásban már közel ugyanannyiba került volna.
Igaz, az én gépem az amcsiktól jött.
Új, kaptam hozzá hálózati adaptert is és nem azért a horrorisztikus árért vettem, mint amennyiért itthon árulják...

Névtelen írta...

megosztanád a beszerzés néhány részletét?
pl honnan rendelted, milyen adaptert használsz hozzá és azt honnan?
előre is köszi

Névtelen írta...

elárulnál részleteket az óperencián túli beszerzésről?

Millie írta...

Magyarországon vettem végül.

Névtelen írta...

Szia Millie!

Gratula a blogodhoz, és köszi a kitchenaid promóért, kb százszor olvastam az elmúlt 2 évben, de most megvettem A GÉPET! :o) és nagyon boldog vagyok vele!
a dagasztókart használom a leggyakrabban, kb 60 dkg liszttel, de menet közben a motorfej kb fél centiket "ugrál" attól függően, hogy épp merre löki a tésztát. ez normális? a Tiéd is csinál hasonlót? habot és tésztát simán kever egy nyikkanás nélkül.
köszi, bonca