Katakonyha által közzétett malackák bármelyik körkérdésnél nagyobb lavinát indítottak és rengetegen arattunk vele a szilveszteri büfé kapcsán.
Én sem maradhattam ki belőle. Örültem, hogy végre izgalmas formában prezentálhatom a kedvenc sajtos rágcsám, amit kb. két évtizede ollóztunk ki egy német nyelvű Burdából. (Vagy sem, mindenesetre én így emlékszem).
Hozzávalók:
300 g liszt
250 g vaj
6 ek víz
1 ek ecet
egy tk só
egy fél tk kömény (opcionális)
8 dkg reszelt sajt
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, a tésztát egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap a pulton hagyjuk kicsit kiengedni, majd vékonyra nyújtjuk és tetszés szerinti formára szaggatjuk.
Tojással lekenjük és szezámmaggal, köménnyel, sajttal, nagy szemű sóval megszórjuk (ízlés és vérmérséklet szerint).
Nagyon sokáig eltartható, bár ezt soha nem tudtuk hitelt érdemlően bizonyítani.
8 megjegyzés:
Nagyon aranyosak a malackáid!
Nálunk a tökmagos pogácsa aratott, pedig sajnos csak sima túró volt benne (így jár az, aki nem ismeri a mélyhűtő tartalmát), és még így is...:)
Jó pofák ezek a malackák. Így ünnepek után már lassan mi is kezdünk hozzá hasonlítani..:)
Ez nagyon jó ötlet a maradék túró hasznosítására!
Vali: Én már ünnepek előtt is sajna...
Millie, akkor ezt az "alaptésztát" pogácsaként is megsüthetném?
Ha igen, hány fokon kellene sütni?
Melcsilla!
Ezt bárhogy meg lehet sütni! MI kb 5 mm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval kb egy centis csíkokra vágjuk. Lekenjük tojással, megszórjuk köménnyel és már mehet is a sütőbe.
Ugyanúgy sülnek, mint a malacok.
180 fokon sütöttem.
Elkészítettem, isteni finom lett, köszönöm a segítséget!:)
Sziasztok!
Nagyon tetszik a recept!
Annyit szeretnék kérdezni, hogy margarint is lehet használni vaj helyett?
A választ előre is köszönöm!
Boldog új évet!
Megjegyzés küldése