2009. július 14., kedd

Pirított mandula és cukrozott meggy

Avagy vannak házasságok, melyek tényleg a mennyországban köttetnek...


Hozzávalók:

250 ml fölözetlen tej
150 g cukor
egy csipet só
500 ml tejszín
135 g pirított mandula
5 tojás sárgája
fél tk mandulaaroma (Oetker)
kb 200 g jól lecsepegtetett cukrozott meggy

A tojások sárgáját kikavartam a cukorral, sóval, és hozzáadtam a tejet és a tejszín felét. Lassú tűzön kavargatva addig főztem, míg kicsit be nem sűrűsödött (amikor bevonja a fakanál hátulját, le kell kapni a tűzről!). Áttöltöttem egy kancsóba, amibe a fagyimasszát szoktam hűteni, és hozzáadtam a maradék tejszínt és a mandulaaromát.
Mikor jól kihűlt, a fagyigépbe töltöttem. A majdnem kész fagyihoz kevertem az apróra vágott pirított mandulát. A kész fagyit egy műanyag dobozba kanalaztam, egy-egy réteg közé adagolva a cukrozott meggyet.
Szerintem így is tökéletes, de egy kis csokiöntettel még tovább turbózható a dolog.

9 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Azta, hát nem egy fogyókúrás darab, az biztos. :) Még szerencse, hogy van még itthon meggyem...

mariam írta...

Nagyon guszta! :-)

trinity írta...

Szerintem is tökéletes!!!

Cserke írta...

Igenigen, meggy mandulával, a tökéletes páros:)

Cirka írta...

Huh, ennek a fagyinak az elolvasása is legalább +2kg. Csodás recept!

Éva írta...

Nem beszéltünk róla valamikor, hogy vendégségbe megyek hozzátok?:DDD

Limara írta...

Én is csatlakoznék! :))

Millie írta...

Lányok, sajna már elfogyott a fagyi, jelenleg vaníliafagyim van cukrozott málnával (a málnazselés csokit már megettem :-P)
Most pedig learatom a mentát az erkélyen és készült az After eight fagyi :-D
Mindenkit szívesen látok!

Salsa Orsi írta...

akkor most indulok :-)