2009. október 20., kedd

A mi márványsajtos kekszünk

Imádjuk a jó érett márványsajtot. Azon kívül, hogy finom, nagyon hálás darab abból a szempontból is, hogy sokáig tárolható. Legfeljebb egy kicsit még márványosabb lesz :-D
Így jártunk most is, a sajtfiók hátsó részében megbúvó darabkával.
A receptet a Sajtkukacék és Gabojsza receptjéből gyúrtam és formáltam a saját ízlésünkre, ami olyan jól sikerült, hogy muszáj dokumentálnom.
Hozzávalók:
18 dkg liszt
18 dkg márványsajt
14 dkg vaj
egy fél tk só
2 tk demerara cukor

A hozzávalókat késes gép híján két kis kezemmel alaposan összegyúrtam, majd a fagyasztóba tettem pár percre. Kinyújtottam, korongokat szaggattam és 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt megsütöttem.
Mi muskotályos édes szőlővel szerettük a legjobban.

4 megjegyzés:

Zoli írta...

A finom márványsajt az fantasztikus. Én is imádom a sajtokat. (Most jutott eszembe a Culinarisban van egy újfajta, ami teljesen folyós. egy óriási kerek fadobozban árulják - hihetettlen finom és csak dobozba lehet elhozni az állaga miatt).
És az érett paradicsom hihetettlenül passzol a kéksajtokhoz.
Nagyon finom lehet a süti.

Limara írta...

Ezt én is nagyon szeretném, mentettem is a receptet! :)

Mian írta...

Én is kéksajt függö vagyok! Ez a recept szuper!
(elárulod, hogy mi az a demerara cukor!?)

Millie írta...

Szia Mian! A demerara cukor finomítatlan nádcukor. Nálunk a coop közértben is kapni, de minden bioboltban van hasonló.