2010. június 2., szerda

Munkaebéd

A munkaebéd jelen esetben a nagy munkák közben 5 perc alatt összecsapható fogásra vonatkozik, mivel mostanában főleg ilyesmiket készítek.
Ne tessék engem azért sajnálni, mert egyrészt a munka nem unalmas, másrészt az ebéd alapanyagai mind jók és frissek (kivéve a napraforgómagvas kenyér, amit én sütöttem a hétvégén és a "már csak pirítósnak jó" állapotban leledzett), szóval a végeredmény mind ízérzetileg, mind kalóriaügyileg kielégítőnek bizonyult.
Ráadásul jó érzéssel tölt el a tudat, hogy íly módon sikerült hasznosítani nemcsak a maradék kenyeret, de az erkélyen burjánzó metélőhagyma egy részét is, valamint az utolsó két kanálnyi francia kecskesajtkrémet is.
A dolog annyira megtetszett, hogy másnap a Bosnyák piacon shoppingoltam 70 deka vargányát (a nagy esőzés okozta túlkínálat miatt igen baráti áron) és egy kis fokhagymával megdinsztelve, jó sok petrezselyemmel piritóssal ezt vacsoráztuk.
A recept nem bonyolult, a kép magáért beszél.
Azaz: piritós, kecskesajt, lágy rántotta, friss metélőhagyma, só, bors
Ami a képen nem látszik: egy tál paradicsom köretként

Nálatok mi a "munkaebéd"?

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Leves az EAT-ben vagy sushi a wasabiban :-)
Iza

Gabah írta...

Spaghetti all'aglio, olio, peperoncino és egy nagy tál zöldsaláta (ha kisebb a munka, vegyes). :-)

Morzsa írta...

Nálam mind az! Nagyobb vendégségek kivételével nem vagyok hajlandó pepecselni, annál inkább, mert legtöbbször kétfelé főzök: magamnak egészségesebbet, alacsonyabb kalóriatartalmút, a fiúknak klasszikusabbat, tartalmasabbat. Ha mégis egyet, akkor az vagy tészta, vagy saláta grillezett sajttal (gomolya, kecske, feta)
Ha meg minden kötél szakad (nem is vagyunk itthon, de hazaérve enni KELL), akkor pizzarendelés. Szerencsére kicsiny kis városunkban igazi olasz pizzát csinál a pizzéria, csak arról kell folyton lebeszélni őket, hogy magyarosan roskadásig pakolják mindennel. (ilyenkor mi vágunk rá friss paradicsomot meg rukkolát és bazsalikomot)

Millie írta...

Iza! De jó neked! Én hétvégén ebédeltem a wasabiban, isteni volt!

A tészták nálunk is mennek!

MOrzsa: hova is kell költöznöm?

Névtelen írta...

Nálam (végre csak magamra kell főznöm hétköznap, igaz gyorsan, de mit számít ez? :-) mostanában hetente egyszer (hö?) sült spárga van pancettába csomagolt kecskesajttal. saláta. spenótos penne. bármi, amit csak össze kell dobni és a sütő elkészíti, mert addig is lehet dolgozni. esetleg két szelet sk./tk. kenyér közé beerőltetek egy kis salátástálnyi zöldet :-)

Helga

Morzsa írta...

Millie:
Érdre ;-)
A pizzéria amúgy egy lelombozó helyen (benzinkút) van, lelombozó a belső berendezése (valami kricsmi volt tönkbútorokkal), az olasz főételeik nem egy nagy cucc, sőt, ahogy írtam a pizzafeltétek sem, de a pizzatésztát azt nagyon tudják!