2010. május 30., vasárnap

Az utánpótlás

Akármikor kérdezem Danit, mi volt a kaja az oviban, a válasz mindig az, hogy nem tudom. Még akkor is, ha épp az utolsó falatot nyeli le éppen az uzsonnájából.
Dobtam is egy nagy hátast, mikor egyik szombati múzeumos program után asszondja a Kapitány: menjünk Wang mesterhez ebédelni, rákszirmot akarok enni!
Márciusban voltunk ott együtt, azóta egyszer sem beszéltünk róla, fogalmam sincs, hogy ugrott be neki a dolog, de én annyira megörültem ennek, hogy egyből a Gizella út felé vettük az irányt.
:-DA másik dolog ami az elmúlt hónapban nagyon megvidámított, hogy a fiatalúr azzal jött haza, hogy szeretne kenyeret dagasztani. Mostanában (hála a pásztói kenyérlisztnek) nagyrészt magunknak sütjük a kenyeret, főleg ha bagettre, pitára vagy ciabattára fájdul meg a fogunk.
A dagasztást a biztonság kedvéért még a gépre bíztam, de Dani is dolgozott rajta egy kicsit. Készült neki belőle "gyerekkenyér".

7 megjegyzés:

Moncsi írta...

Ezek után, Te még bízol abban a gépben? :))

PROFI! mozdulatok, átéléssel dagaszt, én ebben a korban szúrtam el, mert nem fértünk oda a pulthoz, csak egyszemélyes a főzőlyukam. Most meg csak néz bambán, hogy miért nincs még előtte az asztalon a kaja, és már rég késő, mire ezt gondolja.

H. Mária írta...

Dávid fiam (14 éves)is sokat segít a konyhába, ezért szakács akar lenni. :)

Moha írta...

Dani nagyon helyes!!! Nálunk a 20 éves fiam jött ki valamelyik nap ,amikor épp a tálból borítottam ki a megdagasztott kenyértésztát, ráugrott és mondta,hogy akkor most ő is dagaszt egy kicsit kézzel:))
Mondjuk ők hozzászoktak ehhez, az oviban minden héten volt közös kenyérsütés.

Sajtkukac írta...

Édes :-)
Örülök, hogy nektek is bejött a pásztói liszt! Nálunk most a fehér tönköly van kipróbálás alatt.
(és igen, az oviban nálunk is minden héten sütnek kenyeret, itthon is próbálta a lisztet hóesés-szerűen szórni :-)

meecee írta...

De jó, az én 5 éves fiam még ott tart, h nem eszi meg az otthoni kenyeret, mert nem olyan mint a bolti... (szemforgatás :-)) A kifli szerencsére már lecsúszik nála, talán egyszer a kenyér is, aztán majd már maga készíti

zazálea írta...

Hja, kérem, ez elkerülhetetlen volt. :o)))

Viki írta...

Nagyon édes a kis "Utánpótlás" Lesz ebből az ifjú Úrból még egyszer egy jó kis péklegény :))