2009. január 1., csütörtök

Devils on horseback (Baconbe csavart aszalt szilva)

Bár a címet a Ramsay könyvben találtam, ezt a poént Gabi barátnőm már évekkel ezelőtt lelőtte.
Kiváló partykaja!

Hozzávalók:
kb. 250 g aszalt szilva
kb. fél kiló szeletelt bacon
egy marék fogpiszkáló
egy pici száraz fehérbor (opcionális)

Az aszalt szilvákat baconba tekertem és fogpiszkálóra szúrtam. Egy tepsiben 150 fokon szép ropogósra sütöttem őket. Gabi barátnőm öntött alá egy kis száraz fehérbort is, attól még pikánsabb íz lett.
Pillanatok alatt elfogyott :-D

4 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Hihi, mi is ettünk hasonlót, csak nem szilvát, hanem datolyát:-)

"saját levében" írta...

Csirkemájjal is kiváló ez a tekercs!

Limara írta...

Hű, nagy kedvencem, nem is tudom miért maradt el az idén :))

Névtelen írta...

Turbózni lehet a dolgot a következőképpen:
datolyába a mag helyére egy szem mandula, ez bele a szilvába és úgy a bacon - frenetikus
(az ötlet a Majd a Buday adásból származik)