Bár a címet a Ramsay könyvben találtam, ezt a poént Gabi barátnőm már évekkel ezelőtt lelőtte.
Kiváló partykaja!
Hozzávalók:
kb. 250 g aszalt szilva
kb. fél kiló szeletelt bacon
egy marék fogpiszkáló
egy pici száraz fehérbor (opcionális)
Az aszalt szilvákat baconba tekertem és fogpiszkálóra szúrtam. Egy tepsiben 150 fokon szép ropogósra sütöttem őket. Gabi barátnőm öntött alá egy kis száraz fehérbort is, attól még pikánsabb íz lett.
Pillanatok alatt elfogyott :-D
4 megjegyzés:
Hihi, mi is ettünk hasonlót, csak nem szilvát, hanem datolyát:-)
Csirkemájjal is kiváló ez a tekercs!
Hű, nagy kedvencem, nem is tudom miért maradt el az idén :))
Turbózni lehet a dolgot a következőképpen:
datolyába a mag helyére egy szem mandula, ez bele a szilvába és úgy a bacon - frenetikus
(az ötlet a Majd a Buday adásból származik)
Megjegyzés küldése