2009. augusztus 25., kedd

Fűszeres pilaf garnélával és kókusszal

Könnyű kis rizsétel azoknak, akik már unják a rizses húst.
Hozzávalók (2 nagy vagy 3 kicsi adag):
150 g basmati rizs
2 gerezd fokhagyma
egy fej hagyma
2 paradicsom
4 ek olaj
1 tk köménymag (egész)
feketebors
1/2 rúd fahéj
3 szegfűszeg
3 kardamom
1 fej hagyma vékonyra szeletelve
kis darab friss gyömbér (urambocsá fagyasztott is perfekt)
1/2 tk kurkuma
1/4 tk chili (opcionális)
1 tk őrölt koriander
250-300 g nagyobbacska garnéla (LIDL: 1000 ft)
egy maréknyi friss kókuszforgács (Interspar:100 ft)

1. Megfőztem a rizst sós vízben, majd félretettem.
2. A gyömbért, fokhagymát és a hámozott paradicsomot az aprítógépbe tettem és szósszá kevertem.
3. Egy vastag aljú serpenyőbeen felforrósítottam az olajat, és hozzákevertem a darabos fűszereket. Ahogy sisteregni kezdett, mellécsaptam a hagymát és lassú tűzön kb 10 percig dinszteltem. Hozzáadtam az őrölt fűszereket és a paradicsomos szószt, majd összefőztem.
4. Végül belekevertem a rákokat is, és további pár percen keresztül főztem.
5. A kész egyveleghez kevertem a kifőtt rizst és alaposan összekavartam, átmelegítettem az egészet.
6. Kókuszforgácsokkal tálaltam.

1 megjegyzés:

trinity írta...

Hol lehet egy adagot rendelni??:)
Nagyon tetszik!