2009. augusztus 15., szombat

Sült paprikás paradicsomleves bazsalikompürével

Csak azért nem kezdek hosszú magyarázatokba, hogy mire a nagy csönd, mert már én is unom őket. A régi lemez forog újra, ismét csúnyán túlvállaltam magam. Ehhez képest most még a Kapitány is elég beteg, itt az öcsém Írországból, és még fogyózni is kéne...
Viszont a nyaralás jól sikerült, pótoltam az alváshiányom, lebarnultam, és még olyan gasztroélmények is értek, mint a Kistücsök étterem, Buzás Attila kecskesajtjai és Max fantasztikus fagyizója. Ezekről szeretnék majd írni, de ígérni már semmit nem merek, hisz a barcelonai beszámolóval is rendesen adós maradtam.
A konyhában meglehetősen egyszerű dolgok készülnek, főleg levesek és saláták, valami nagyon egyszerű grillhússal. Desszertnek meg fagyi.
Ma azonban erőt vettem magamon, és új levest próbáltam ki, egy Jamie recept alapján, amit kicsit feltuningoltam. Forrón nagyon finom volt, állítólag hidegen is ehető lesz...


Hozzávalók:
egy kis fej hagyma
egy gerezd fokhagyma
10-15 paradicsom
3 kápia paprika
egy ág kakukkfű
4 dl zöldség vagy csirkeleves
egy csipet fahéj
két ek vörösbor ecet
só, bors, bazsalikom

A paprikát meggrilleztem (feketére), majd egy tálba tettem, folpackkal lezártam. Közben egy kis fej hagymát olivaolajon megdinszteltem, a paradicsomokat lehámoztam, a zöld közepüket kivágtam. A paprika héját lehúztam, a húsát felkockáztam és a hagymához adtam, és még a fokhagymát is mellédobtam (aprítva). Egy-két percig így rotyogtattam, majd beleöntöttem a darabolt paradicsomot, a fahéjat, kakukkfüvet, némi sót, borsot. Lefedve főztem bő negyed órán keresztül, ekkor felhúztam a levessel és melléöntöttem az vörösbor ecetet. Jól összeforraltam, majd leturmixoltam. Utánafűszereztem, majd tányérokba szedtem.
Olivaolajjal összetört bazsalikommal, frissen őrölt borssal tálaltam, néhány szelet grillezett mozzarellás szendvics társaságában. (Ez utóbbihoz semmi más nem kell, csak néhány szelet nem friss kenyér, amit vékonyan megvajaztam (oliva olajjal is meg lehet kenni) és mozzarellaszeletekkel borítottam. A sütőben pár perc alatt isteni melegszendvicsekké váltak.)

4 megjegyzés:

sajtkukac írta...

Welcome home :-)
Épp ma sütöttem le egy adag paprikát, holnap azthiszem ilyen levessé fognak lényegülni....
N

Unknown írta...

Kedves Egykori Rendszeres Olvsaóm!

Kern Ági vagyok az ÁGÓ VARRÓMŰHELYÉBŐL.
Tájékoztatlak, h a blogom tönkrement, rendszeres olvasóim kb egy hete nem látják, h a bejegyzéseim frissülnek. Ideiglenes megoldásként létrehoztam az eredeti blog mását, ahol az új bejegyzések olvashatók, illetve az új blogról: www.agovarromuhelye.blogspot.com a régi blogom is elérhető. A 60. olvasóm bejelentkezése alkalmából /az eredeti blogomon/ ajándéksorsolást hirdettem a rendszeres olvasóim között.
Ha a jövőben is szívesen olvasgatod az írásaim, azt most tehát a fent jelölt átmeneti oldalon teheted meg.
Minden kedves olvasóm megértését köszönöm!
Kern Ágota

Flat Cat írta...

Szia! Klassz leves! :)
Gyere játszani! :D
http://flat-cat.hu/2009/08/17/olvasnivalok/

izmiri írta...

ezt megkóstolnám :-)