A tegnapi saláta annyira jól sikerült, hogy úgy határoztam, ma is "ünnepelek". Egy újabb színes kis szösszenet az egészség és változatosság jegyében.
Hozzávalók két személyre:
két marék rukkola
gorgonzola vagy márványsajt
egy marék dió
két körte
Az öntethez
150 ml száraz vörösbor
100 ml ecet
50 g cukor
3 szegfűbors
3 szegfűszeg
5 feketebors
Az öntet hozzávalóit összemértem és feltettem főni. Közben meghámoztam, kimagvaztam és cikkekre vágtam a körtéket. A körteszeleteket 20 percen keresztül főztem takaréklángon, amíg megpuhultak és a lé besűrösödött alattuk. A körtét kiszedtem hűlni, a maradék levet pár kanálnyira beforraltam.
Egy serpenyőben megpirítottam a diót.
Közben a rukkolát tányérokra szedtem. A körtét és a sajtot elrendezgettem, majd megszórtam piritott dióval. Végül megöntöztem a vörösboros mártással.
A recept alapötlete innen: Olive 2009/12
7 megjegyzés:
Ha csak feleannyira olyan finom, amilyen színes, lélekvidámító...akkor nagyon!
Zazuska! Legalább olyan finom!
És mivel ma már úszni is voltam, szörnyen egészségesnek érzem magam!
Épp rukkolás-narancsos-mangós salit falatozgatok a tegnapi postod hatására :-)
Váljék egészségedre!
Szia!
korábbi (jan.31) postoddal kapcsolatban - a végén van egy pár kép, kb mindent tudtam azonosítani csak azt a csokis sütit nem. Az az amiről már beszéltél, az amazonos könyvből való, csak még nem került fel a blogra?
Köszi, Iza
Iza! Pár napon belül posztolom a tortát!
Millie
Hi, do you have this recipe in English?
Megjegyzés küldése