2010. február 25., csütörtök

Gorgonzolás saláta vörösboros körtével

A tegnapi saláta annyira jól sikerült, hogy úgy határoztam, ma is "ünnepelek". Egy újabb színes kis szösszenet az egészség és változatosság jegyében.

Hozzávalók két személyre:
két marék rukkola
gorgonzola vagy márványsajt
egy marék dió
két körte

Az öntethez
150 ml száraz vörösbor
100 ml ecet
50 g cukor
3 szegfűbors
3 szegfűszeg
5 feketebors

Az öntet hozzávalóit összemértem és feltettem főni. Közben meghámoztam, kimagvaztam és cikkekre vágtam a körtéket. A körteszeleteket 20 percen keresztül főztem takaréklángon, amíg megpuhultak és a lé besűrösödött alattuk. A körtét kiszedtem hűlni, a maradék levet pár kanálnyira beforraltam.
Egy serpenyőben megpirítottam a diót.

Közben a rukkolát tányérokra szedtem. A körtét és a sajtot elrendezgettem, majd megszórtam piritott dióval. Végül megöntöztem a vörösboros mártással.

A recept alapötlete innen: Olive 2009/12

7 megjegyzés:

zazálea írta...

Ha csak feleannyira olyan finom, amilyen színes, lélekvidámító...akkor nagyon!

Millie írta...

Zazuska! Legalább olyan finom!
És mivel ma már úszni is voltam, szörnyen egészségesnek érzem magam!

Sajtkukac írta...

Épp rukkolás-narancsos-mangós salit falatozgatok a tegnapi postod hatására :-)

Millie írta...

Váljék egészségedre!

Névtelen írta...

Szia!
korábbi (jan.31) postoddal kapcsolatban - a végén van egy pár kép, kb mindent tudtam azonosítani csak azt a csokis sütit nem. Az az amiről már beszéltél, az amazonos könyvből való, csak még nem került fel a blogra?
Köszi, Iza

Millie írta...

Iza! Pár napon belül posztolom a tortát!
Millie

R írta...

Hi, do you have this recipe in English?