2010. március 12., péntek

Barista szaküzlet

Szereted a jó kávét? Belefáradtál már a fekete Lavazzába, a Media Markt-tól meg konkrétan a hideg ráz? Akkor nézz be a Barista szaküzletbe!
A polcon rengeteg különleges szemes és őrölt kávét találsz, beszerezhetsz egy-két szirupot is, hogy feldobd a sima feketéd és a csetreszkészletet is lehet bővíteni!
Én teljesen véletlenül bukkantam rá a boltra, ahol az első vásárlás során ezeket sikerült zsákmányolnom.
Tapasztalat:
1. Ez a 190 ft-os tisztítópor kb egy évre elég havi karbantartás mellett. Félelmetes mit oldott ki az amúgy tisztának vélt kávéfőzőmből... nem is akarom tudni, mi a hatóanyaga :-D

2. Egyszer jó régen a National Geographicban volt egy terjedelmes írás a kávéről és a kávézásról, benne egy rettenetes képpel, mely a koffeinmentesítést illusztrálta. Az élénken bennem élő kép ellenére (és a jó alvás érdekében) kezd új luxusommá válni ez a kávé, mellyel könnyebb ellenállni a nassolási kényszernek is.

3. Mogyoró szirup. Ultragagyi aromás nádcukorszirup, de egy teáskanálnyi egyből 10 évet fiatalít rajtam, ahogy visszarepít az amerikai emlékeimbe... Nekem bejön, bármilyen ciki.

4. A kis üzletben kártyával is fizethetsz, szóval nem kifogás, ha egy vas sincs nálad!

Én egészen biztos törzsvásárló leszek!

7 megjegyzés:

Orsi írta...

Azta de jó!Ez az én boltom is.
Nasi utáni vágyat én is gyakran csillapítom kávéval:)

Ági, aki főz írta...

Nemrégen tudtam meg, hogy vegyi kezelés nélkül is lehet koffein menetesíteni, mégpedig úgy, hogy a kávécserje mellé egy gyomnövényt ültetnek, ami elszívja az illetékes tápanyagot. Persze ez nem a neszkávéra vonatkozik, azt vegyszerrel kezelik...

Sajtkukac írta...

Drága Millie, lehet, hogy nem tűnt fel, de múltkor nálunk is ilyen kávét ittál, csak nem koffeinmenteset :-) legközelebbre majd szirupot is szerzek be a közös fiatalodás reményében :-)

Flat Cat írta...

Abban a gyomnövényes dologban én nem nagyon hiszek, de koffeinmentes kávét készítenek áztatással is vegyszeres kezelés helyett. A nagyüzemi koffeinmentes pl Lavazza, az nem ilyen, de a kisebb, kézműves kávék között találni ilyet is. Csak kicsit drágább, de sokkal jobb az íze. A Semiramis pl tart ilyet is, de biztosan van máshol is, csak a koffeinmentesben nem vagyok túl tájékozott. :)
A szirup az ász, és nem ciki!:)
Mondjuk én a kávémba nem raknám, mert ilyen kis kávésznob vagyok, de majdnem minden másba igen! :)))
A linkért örök hála, épp most vásárolok be! :)

lorien írta...

Van a gépedben háromjáratú szelep? Ha nincs, tilos úgy használni ezt a szert, hogy vakszűrőbe teszed, felrakod a főzőfejre, és ráereszted a nyomást, mert visszamehet a bojlerba, mindenféle bajokat okozhat.

mad_a írta...

Sajnos a koffeinmentes kávét csak oldószerrel tudják kivonni... a kézműves kávéknál is így megy a dolog.. még a zöld kávészemekből vonják ki pörkölés előtt. A kézműves kávéknál a zöld már koffeinmentes babot veszik meg, amit helyben pörkölnek. A semiramis is így veszi már. Bár nekik a normál kávéjuk sem nagy szám... Akkor inkább igyál egy jó eszpresszót, abban van a legkevesebb koffein.

Száva írta...

Most olvastalak Maimoninál, GRATULÁLOK!!! :)