2009. március 18., szerda

Fast food

Kezdem úgy érezni, hogy sose fogom utolérni magam. De mint tudjuk: a remény hal meg utoljára. Főzés terén még mindig az egyszerűséget és a gyorsaságot preferálom, így nagyon megörültem Gabojsza ihletadó minipitéinek.
A recept abszolút rugalmasan alakítható, bátran lehet vele kísérletezni!

Hozzávalók:
Leveles tészta a hűtőpultból
kb 10-15 dkg márványsajt
pár kanál tejszín
spenótlevelek kb 4 marék
néhány paradicsom, vagy koktélparadicsom

Míg a sütő bemelegedett, átmostam és leszáraztam a spenótot. A piteformát kivajaztam, a tésztát belesimítottam. A spenótleveleket én kicsit megfonnyasztottam (azaz egy pici lábasban pároltam 2 percig, amíg össze nem estek) , úgy tettem lecsepegtetve a tésztára. Rámorzsoltam a kéksajtot, néhány kanál tejszínnel megöntöztem (ez egyébként akár el is hagyható), és rákarikáztam a paradicsomot. A sütőt úgy állítottam be, hogy csak alulról süssön, így sütöttem 200 fokon kb 20 percig a pitét.
Gabojsza, ez tényleg isteni!

3 megjegyzés:

murok marci írta...

hú, ez nagyon tetszik. igazi szupergyors vacsora, ha épp semmi sincs otthon;-)

Millie írta...

Nokedli:
Azért ehhez tudatosan kell vásárolni (legalábbis nekem), de aztán tényleg hamar megvan.

erős ildikó írta...

Tényleg nagyszerű és finom ötlet, emlékszem, már kinéztem Gabojszánál is. Ideje lesz készíteni egy hasonlót!