2009. március 8., vasárnap

Pirított csicseriborsó-az egészséges rágcsa

Az elmúlt évben teljesen beleszerettem a csicseriborsóba. Készítettem belőle kencét, salátát, fasírtot (ez mondjuk szétesett, de majd újra próbálkozom) és legutóbb ezt a sós rágcsát.
A receptet 3 mondatban össze lehet foglalni:

1. Áztasd be a csicseriborsót egy éjszakára, majd sós vízben főzd puhára.
2. Csepegtesd le, adj hozzá egy ek olajat és a kedvenc fűszered (én most füstölt paprikát használtam kis fokhagyma-granulátummal, de mehet bele garam masala is vagy bármi más)
3. 180 fokos sütőben, időnként átkeverve süsd ropogósra (vagy kevésbé ropogósra, ha úgy szereted) 35-40 perc alatt. Sózd meg ízlés szerint.

Ajánlom baráti beszélgetésekhez, filmnézéshez vagy csak úgy.
Vigyázat!
Addiktív!

7 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Hmm, a füstölt paprika milyen jó ötlet, eddig keleties fűszerezéssel csináltam! Már megy is ázni egy adag borsó! :)

erős ildikó írta...

De jó ötlet! Magamtól biztosan nem jutna eszembe ilyen (sajnos.) Megleptek vele többen is, hogy mennyire sokoldalú ez a csicseriborsó. Én tavaly csináltam belőle fasírtot egy kis gombával, nem esett szét, pedig nem sok tojást használtam:
http://napmatka.blogspot.com/2008/08/gombs-zldsgfasrt.html
Ezt a rágicsát pedig ki kell próbálnom, s már ez a füstölt paprika is izgat...köszi a klassz receptet!

Zsuzsa írta...

Jajj, nagyon finom lett! :)

Vali írta...

Juj, de jó ötlet, úgy is imádunk rágcsálni, ezt-azt.

Makka írta...

Ha minden igaz, akkor nem esik szét a csicseriborsófasírt, ha a masszát a formázás előtt hűtőbe teszed legalább fél órára.

Unknown írta...

Hol terem a füstölt paprika? :) Mindenhol kerestem, nulla sikerrel...

nellgwyn írta...

Szia!
én megpróbálkoztam vele, de valahogy nem sikerült.... először nagyon örültem, mert kifelejtettem az áztatást, de anélkül is remekül puhára főtt a borsó, de aztán a sütőben meg teljesen kiszáradt, szinte ehetetlenül kemény lett. Ez első 20 percben légkeveréssel sütöttem, lehet hogy nem kellett volna? Milyen ez amikor jó? egyébként én köményeset csináltam és paprikás-tabascósat, ízre finom volt mindkettő, csak beletörött a fogunk:(