Van egy olyan rémképem, hogy majd 10 éve ettem én már friss articsókát New Yorkban, de semmilyen konkrét emléket nem tudok hozzá társítani. Mentségemre legyen mondva, abban az időben legkevésbé a zöldségek érdekeltek, és akkor még a rukkolát és a guacamolet sem szerettem.
Így amikor megláttam az articsókákat a La Boquerian, rögtön közöltem életem párjával, hogy ebből most veszünk. És hazavisszük.
Cseppet sem nézett őrültnek, pedig már ismer.
Az elkészítés annyira nem is macerás (főleg akkor csalódik kellemesen az ember, ha lelkileg már rákészült valami nagyon macerás dologra). Az anyagveszteség viszont finoman szólva is számottevő.
A keletkező végeredmény viszont egy nagyon karakteres, nagyon finom saláta, ahol az articsóka a "hab a tortán".
8 megjegyzés:
Én viszont még sose ettem normálisat, sőt, talán 1-2 elvetélt mirelit próbálkozástól eltekintve egyáltalán. De izgatja a fantáziámat... A culinárisban egyébként lehet kapni, szóval nem kell spárgázni feltétlenül! :)
Ja, és üdv itthon! :)
Szia Before!
Igen, én is láttam a Kulinárisban. Az öt articsóka kinn másfél euróba fájt, míg a Kulinárisban szerintem darabja ennyi.
Egyébként mindenképpen megéri a macerát, a legrosszabb esetben is azért, hogy az ember el tudja dönteni szereti-e vagy nem.
Nekem bejött. De én az üvegbe zárt, fetával töltött változatot is komálom.
Hamarosan beszámolok a csokiélményekről is!
;-D
És hogy boldogultál a szúrós részével? Én láttam már articsókát Tescoban is, talán nem is volt drága,frissnek is tűnt, de nem mertem rászánni magam, az előkészítése,pucolása miatt!
Vesta! ez nem volt szúrós!
És egyáltalán nem bonyolult az elkészítése, én 15 perc alatt megvoltam vele!
Oké, akkor legközelebb bátrabb leszek a vásárlással, majd beszámolok :)
Macsek látod a zsírban sült rántott csirke mellé kiváló köret, mert a májat kitakarítja és nem engedi a zsírlerakódását, továbbá a koleszterinszintet is rendben tartja:)
Már engem is izgat egy ideje ez a zöldség, még sosem próbáltam! Most megint felkeltetted az érdeklődésem...
Megjegyzés küldése