Az utóbbi időben amennyire lehet, egyszerű dolgokat főzök (mondjuk sárgabaracklekvár), esténként grillezünk, salátázunk... Valahogy nem sok ihletet és kedvet érzek a konyhai munkához. Ehhez képest ma vettem 4 kg T-bone steaket a hétvégi grillezéshez, és közkivánatra "A hamburgert" is be kell mutatnom. :-D
Persze mindenféle bogyós gyümölcs is a kosaramba ugrott a piacon (többek között egy kiló áfonya), így megint málhás szamárként sikerült hazaérni. Még jó, hogy a "drótszamaram" 1700 köbcentis :-D
Ezek után természetesen előkerült a jutalomfalat a hűtőből, ami ezúttal David Lebovitz verziója szerint készült:Hozzávalók:
2,5 dl tej (asszem én kicsit többet használtam)
5 dl tejszín (ebből csak 4 volt itthon)
80 g mentalevél
150 g cukor
5 tojás sárgája
egy marék étcsokilencse
Nagyon hasonlóan készül az eddigiekhez, csak itt 80 g mentát fel kell főzni 2,5 dl tejjel és ugyanennyi tejszínnel.
Egy óra állás után átszűrtem, majd hozzáadtam a cukorral kikavart tojássárgájához.
A katyvaszt kis láng felett besűrítettem, lehúztam a tűzről is beleöntöttem a maradék tejszínt.
Kihűtöttem, majd a fagylaltgépbe töltöttem. Amikor kész lett, műanyag dobozba szedtem és apróra vágott csokilencsét adtam hozzá.Aki kíváncsi Pierre Hermé mester verziójára, klikkeljen IDE!
8 megjegyzés:
Én is kééérek ! :-)))
uhhh...rávetem magam az itthoni ronda-sárgabarack fagyimra és közben a tiédet nézem majd:)
ööööööööööööööö- mit csináltok ma délután? azaz 10 perc múlva???
:-) :-) :-)
Elmentettem...
a 80 g, vajon van nekem annyi a bokron?:OOO
Hány levél, kb, nem tudod??? Jó sok szerintem....
Trinity! Ez rengeteg menta! Nekem az összes belement, ami a bokron volt, de látszik is, hogy zöld a fagyi.
Ha nincs ennyi, nyugodtan tegyél pár csepp 100%-os fodormenta olajat a kihűlt fagyiba.
Valamint 120 g cukor is elég szvsz.
Neked melyik változat ízlett jobban? Milyen különbség volt a kettő között ízben és állagban?
Anna
Anna! Nekem ez sokkal jobban bejött.
Legközelebb viszont kevesebb cukrot fogok beletenni, és a csokidarabokhoz sem ragaszkodom majd.
Egyébként kicsit Gombóc Artúr vagyok: mindig az aktuális édességem a kedvencem :-D
Finom lett, de a 120 gr cukor is sok. Legközelebb jóval kevesebbet teszek bele. A csokidarabokhoz ragaszkodom. :)))
Megjegyzés küldése