2010. március 10., szerda

Buffalo wings

A hétvégén sikerült megalkotnom a tökéletes reprodukcióját az amerikai kedvencemnek. A dolog olyan jól sikerült, hogy mire körülnéztünk már el is tűnt a 2 kiló csirkeszárny...
Hozzávalók (4-6 főétel vagy 8-12 csipegetnivaló adag):
2 kiló csirkeszárny
Tabasco szósz
(1-2 puff sherryecet)
egy csomag szárzeller
15 dkg márványsajt
1,5 dl tejföl
1,5 dl kefír

A csirkeszárnyakat 3 részre vágtam az ízületek mentén. A "használhatatlan" végét félretettem alapléfőzéshez. Kiolajoztam egy nagy tepsit. A csirkeszárnyakat megszórtam sóval, borssal, némi zellermaggal (opcionális) és kotányi szárnyas grill fűszerkeverékkel. A kiolajozott tepsire fektettem őket, úgy, hogy ne fedjék egymást.
200 fokon egyszer megforgatva, mindkét oldalukat ropogósra sütöttem (kb egy óra). Mivel én a nagyon csípős verziót szeretem alaposan megöntöztem a kész szárnyakat Tabasco szósszal. Aki ennél is jobban bírja a gyűrődést permetezze meg finoman egy kis sherryecettel is őket!

A szószhoz összeturmixoltam a márványsajtot, tejfölt és kefírt.
A zellert pedig hasábokra vágtam és már faltuk is.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pont tegnap csináltam, csak én szósszal együtt sütöm a tepsiben és szintén jó csípősen :-D

Limara írta...

Nagyon csábító és minden van itthon hozzá...:)))

Salsa Orsi írta...

jajdefinom emlékeket idéz bennem... mmmmmmmmmm... :-)

nellgwyn írta...

Szia,

pont most vacsiztuk meg egy kiló szárny felét:) isteni jó lett! kék sajt helyett ugyan márványsajtot használtam, meg a fűszerkeveréket véletlenül nem találtam el de még így is. Tabasco szószból meg csak zöldet kaptam, de azt hiszem az való nekem, isteni az illata és pont annyira csíp amennyire épp kellemes (a kedvesemnek túl erős:P)