2008. szeptember 2., kedd

Sztrapacska, ahogy mi szeretjük

Ma az itthon lévő alapanyagokból akartam dolgozni, hogy ürüljön a hűtő és a fagyasztó. Mivel volt 40 deka gomolyám és lisztes krumplim, kézenfekvő választásnak tűnt a sztrapacska. A férjem végezte a munka dandárját (krumpli reszelése és szalonna kockázása) így könnyű dolgom volt.
Mérni csak a krumplit mértem, a többi hozzávalót érzésre adagoltam. Az eddigi legjobb és leggusztább sztrapacskám lett!Hozzávalók:
500 g Ella burgonya lereszelve
2 pici tojás
egy teáskanál só
annyi rétesliszt, ami közepesen kemény nokedlitészta állaghoz kell (300-450 g)

Ezeket összekavartam, majd egy hatalmas fazékban vizet forraltam. Nokedliszaggatóval beleszaggattam a masszát, kb. 10 percig főztem a galuskákat. Tésztaszűrőbe öntöttem, hideg vízzel átmostam.
Közben 250 g felkockázott szalonnát kisütöttem és leszűrtem. A zsír egy részén megpároltam 4 db karikára vágott lila hagymát.
Ráöntöttem nokedlikre a forró szalonnazsírt, majd a gomolyát is rámorzsoltam.
A tetejére szórtam a szalonnát és a párolt lila hagymakarikákat.
Frissen őrölt borssal és tejföllel tálaltam.

7 megjegyzés:

gabojsza írta...

Azt hittem elírtad (én sztrapacskának ismerem), de rájöttem, ilyen is van:-) Nagyon jól néz ki, biztosan finom volt:-)

Millie írta...

Lehet, hogy van, de én természetesen a sztrapacskára gondoltam, már javítottam is.

Zsofi foodblogja írta...

Help! Miről ismerszik meg az Ella burgonya?

Millie írta...

Sárga héjú, a piaci árus mondta, hogy ez az Ella. Ebből kell gombócot főzni, gnocchit és sztrapacskát is készíteni.

Zsofi foodblogja írta...

Igen, azt tudtam, csak azt nem hogy hogy néz ki... a sárgákra ezentúl rákérdezek
köszi :)

gabojsza írta...

Apropó rendrakás: küldj egy emailt a gabojsza@gmail.com-ra és elmagyarázom:-) (de csak szombaton, mert addig nem vagyok itthon)

deEva írta...

sztrapacska rulez! a héten ha jössz, megejthetünk egy repetát! nálam a kedvenc ételeim című lista úgy kezdődik, hogy sztapacska, lapcsánka :P :P