2008. október 23., csütörtök

Marengo csirke

A Marengo csirke gyerekkorom egyik nagy sztárja volt. Mostanában újra "gyakrabban" készítem, azaz ez a második alkalom az idén. A fiúknál átütő sikere van, még az a barátunk is megette, aki egyébként nem szereti a gombát!
Sok recept létezik erre a nem túl bonyolult ételre, én (jó sok mártással) így csinálom.
Hozzávalók:
6 csirkecomb
50 dkg gomba
egy kis üveg sűrített paradicsom (kb 400 ml)
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
pár ág kakukkfű
rozmaring (pár levélke)
egy-két dl száraz fehérbor
2 tojás
pirított kenyérszeletek

A csirkecombokat besózom, beborsozom és pár kanálnyi olajon (vagy mostanában kacsazsíron) aranyszínűre elősütöm. Átteszem őket egy tányérra és a visszamaradó zsiradékon megpirítom az áttört fokhagymát (ez max 30 másodperc!!!) majd hozzáadom a felszeletelt gombát. Ahogy összeesett a gomba, bort és paradicsomsűrítményt öntök rá, beleteszem a fűszereket. A csirkecombokat is visszapakolom a szószba és gyorsan "felrottyantom". Amint forrni kezd, mérséklem a lángot és hagyom, hogy a hús jól megpárolódjon (min. 30 perc).
Tálaláskor pirítóst készítek. Minden tányérra egy szelet pirítóst teszek, arra egy combot, majd a mártást. 2 tojásból csinálok egy nem túl száraz rántottát, ebből pakolok egy-egy kanálnyit a combok tetejére és végül az egészet megszórom aprított petrezselyemzölddel.

1 megjegyzés:

Ottis írta...

szia, nézz be hozzám és csatlakozz a játékhoz, ha van kedved hozzá!