2008. november 8., szombat

Ricottás palacsinták-hogy jól induljon a hétvége

Ma igazi dőzsivel indult a reggel, Nigella ricottás palacsintáival. (Köszi Gabi a könyvet!!!) Eddig, ha amerikai palacsintára támadt gusztusom, Jamie barátunk receptjét követtem, ami egyszerű és nagyszerű. Még mindig nem vagyok Nigella-hívő (bár alakul a helyzet, ahogy haladok a receptjeivel), de be kell vallanom, ez a recept mindent visz! Ezentúl ez lesz a "gold standard" palacsinta téren. Mennyei!

Mi kell hozzá?
250 g ricotta (minden Sparban, Plus-ban kapható már)
125 g tej
2 tojás
100 g liszt
egy tk sütőpor
egy csipet só

földimogyoró olaj sütni (a satay sütés óta ez is van itthon, és nagyon örülök, hogy másra is jó, nem csak ázsiai kajákhoz)

1. A tojásokat szétválasztottam és felvertem (Danikapitány közreműködésével) robotgéppel a fehérjét.
2. Egy másik tálban az összes többi hozzávalót is összekevertem a géppel.
3. Egy lyukas fakanállal óvatosan belekevertem a habot a masszába.
4. Teflon serpenyőben egy kanál földimogyoró olajat hevítettem és egy evőkanállal beleszaggatam a kis palacsintákat (Kb 7 db sült egyszerre, oldalanként kb egy percig.)
5. Juharszirup hiányában mézzel és tejszínhabbal ettük, majd áfonyöntettel isl miután eszünkbe jutott hogy ott lapul a hűtőben.

Utána elmentem úszni és szaunázni, mert nem akartam ezt a remek kaját lelkiismeretfurdalással elrontani!

3 megjegyzés:

Mennyei Manna írta...

De jó, kikapartad a gesztenyém Millie! Már régóta szeretnék amerikai palacsintát sütni és most már azt is tudom melyik receptet fogom követni! Köszönöm neked!:)

Szintia

killervidra írta...

Tegnap ez volt a reggeli...és isteni volt!
Örülök, hogy kölcsönadtam neked Nigellat, mert így elkezdtem megfőzni a receptjeit:-)
Gabi

Millie írta...

Gabi! Szerintem ez a legfinomabb amerikai palacsinta, amit én valaha kóstoltam! Köszi!!!