2009. november 29., vasárnap

Advent I., a "díszítés"

Ez az év is gyorsan elröppent! Kicsit fura belegondolni, hogy szinte most lett vége a nyárnak, és már a Karácsonyra készülődünk. Igen, többes számban! Mert hogy idén már Danikapitány is részt vesz a készülődésben a maga gyermeki lelkesedésével és 2 egész és 3/4 évével. Minden nap alaposan kitárgyaljuk a Mikulás szokásait, a fenyőfadíszítést és hogy vajon mit fog hozni az "angyalka". Kapott egy kis gyúródeszkát nyújtófával, amin esténként "süteményt" szaggat a gyurmából, és ezenkívül mindig mindenben részt akar venni, ami a konyhában és azon kívül zajlik.
Például a "díszítésben":A koszorúalapot a piacon vettem, állítólag "dán" fenyő van rá rögzítve, ami nem hullajtja a leveleit. Az aranyozott gyertyákba egy virágboltban botlottam. Ehhez már csak egy zacskó "termést" vettem, a többi hozzávalót az itthoni "adventi dobozból" guberáltam. A gyertyák felhelyezése után ragasztópisztollyal és dróttal rögzítettem a díszeket és egyéb elemeket, amit Dani adogatott egyesével a kezembe. A dolgot nem bonyolítottuk túl, a végeredmény ilyen lett:A konyhában sem tétlenkedtünk, elkészült az első adag biscotti. Maradtam a GoodFood receptjénél, de karácsonyi fűszerkeverék helyett kizárólag vaníliát tettünk bele, és a mandulát pedig a saját mogyorónk helyettesítette.
A tesztközönség ezen változtatásokat olyan lelkesen üdvözölte, hogy hamarosan készülhet a következő adag.
Teszteltünk még néhány köretet a hétvégén, így a következő posztokban számíthattok gránátalmás kuszkuszra, és a világ legjobb steak burgonyájáról is muszáj megemlékeznünk.
Tartozom egy répatorta recepttel és megmutatom azt a karácsonyi gyümölcstortát is, amit fondanttal vontam be Cserke módszerét követve.
És amivel legszívesebben kezdtem volna a posztot, de dicsekedni nem illik, hogy IGEN, kaptam egy Le Creuset edényt!!! Anélkül, hogy a beszerzés részleteivel fárasztanálak benneteket, itt szeretnék még egyszer hálás köszönetet mondani Izának, aki nélkül ez nem sikerülhetett volna! Bár a terv az volt , hogy burgundi marhatokánnyal avatom fel Őnagyságát (28cm, de nem bírtam magammal, úgyhogy a hétvégén ebben főtt meg a vörösboros szilvaleves, a gyümölcstorta mix (igen, azt is főzni kellett), majd Gordon Ramsay zseniális párolt lilakáposztája, amit a libasült mellé ettünk.
De ami késik, nem múlik: a marhahús már a hűtőben várja a sorát! :-D

9 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Oh, ezek szerint megérkezett!:-)))
Sárgulok az irigységtől, na...
A koszorú is nagyon szép, a többit majd kitárgyaljuk tizedikén:-)

Névtelen írta...

Szép a koszorú! :)
és igen irígy vagyok!!!- az edényre! Azért én szívesen venném, ha beavatnál a részletekbe. Leginkább az érdekelne, hogy mennyiért sikerült löni? :)

Millie írta...

Köszönöm lányok! Az edényt amazonos listaáron vettem 105 fontért, egy nagyon kedves olvasóm pedig hazacipelte Londonból.

Ági, aki főz írta...

Szép koszorú, szép edény, de nekem legjobban a pöttyös börgre meg a tartalma tetszik.

Cserke írta...

Szép a koszorú, ügyes vagy:))

És az edény....

Névtelen írta...

Megkérdezhetem, hogy hol vetted a rénszarvasos szalvétádat? Nagyon tetszik, én is szeretnék ilyet beszerezni!

Millie írta...

A Dm-ben kapható!

chriesi írta...

Szépséges minden. :)

Jade írta...

En is kivancsi voltam az arara, mar latom mennyibe kerult. Itt is van kb 150 $-ert, de meg nem vitt ra a lelek, hogy ennyiert megvegyem. Varom, hatha kapok egyet sale-en :) Elobb-utobb talan meglesz.
Szep a koszoru! Kulonosen tetszik a gyertyak szine!