2010. május 30., vasárnap

Újkrumpli vacsora arab ízekben szaladós hétköznapokra

Nehogy azt higgyétek, hogy nem főzök (bár tény ami tény, nagyon sokadik helyre került a dolog per pillanat). Csak valahogy az elkészített ételek nem fotogének, vagy én nem vagyok fotós kedvemben, vagy egyszerűen megint csak Mautner Zsófi könyvéből valók, amit nem akarok részletekben itt közölni, jobban jártok, ha megveszitek és tesztelitek.
Másrészt viszont túl vagyunk egy újabb középfülgyulladáson, pár száz oldal fordításon, egy kisebb lakásfelújításon, cukrásztanfolyamon, konyhaexpón, kötögetésen és bontáson, anyák napján, sőt a gyereknapon is, szóval pont itt az ideje egy receptnek.
Na nem olyan nekikészülős félnapos csodának, hanem olyan tízperces, hétköznapi félének... az ötletet innen lestem, csak nálunk újkrumpliból készült.
Mint mondjak? Szerintem isteni, de ha kipróbáljátok, magatok is eldönthetitek.
Hozzávalók:
1 kg újkrumpli
1 tk édes őrölt pirospaprika
1 tk őrölt kömény
3 ek olivaolaj
2 ek aprított petrezselyem
2 ek apritott koriander (aki nem szereti, hagyja el)
1-2 tk citrom
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek harissa vagy bármilyen paprikaszósz

bors

A megmosott újkrumplit összeforgattam az olajjal, köménnyel, paprikával, paprikaszósszal, sóval, borssal. Egy nagy tepsibe borítottam a krumplikat, úgy, hogy csak egy rétegben legyenek és 180 fokon megsütöttem őket.
Az összevágott zöldfűszereket, fokhagymát és citromlevet összekevertem és a krumplira öntöttem. Jól átforgattam és már tálaltam is.

6 megjegyzés:

Romana írta...

Ez mennyei lehet, imádom az új krumplit és meg az ilyen recepteket, nem kell mindig cifrázni, az új krumplit nem is kell :) :)
Már vártam az új bejegyzést :)

Romana írta...

Ja, azt elfelejtettem, hogy már én is félig lefőztem Zsófi könyvét, a Künefe lesz a köv.áldozat :)

Limara írta...

Nagyon jól hangzik! :)

Névtelen írta...

Picit modositva kiprobaltam (fokhagyma gerezdek, paprikaszosz nelkul,romai komeny melle daraltam edes komenyt, gorog szenat, fekete mustarmagot meg tarkonyt)... Nagyon mukodik! Legkozelebb letesztelem az eredeti verzioban is. Ocsed

Millie írta...

Örülök!

Névtelen írta...

Én is megsütöttem, kicsit többet tettem a fűszerekből, isteni lett, sajna a 2 napra tervezett adagot a Párom 1 este alatt megette.. :D:D

Picit emlékeztetett a marokkói csicseriborsó salidra, azt is imádjuk.

Köszi a receptet!
Nyestkutya