2008. október 30., csütörtök

Whoopie pie

Nem szeretem a sütőtököt.
Az illatát még csak-csak elviselem, de semmi pénzért nem ennék belőle.
Ehhez képest minden sütőtökös ételt kedvelek, amiben feldolgozott formában van a tök (a bébiételek kivételével). Minden ősszel nagy sláger a sütőtök krémleves, van egy kedvenc sütőtökös pitém is (hamarosan posztolom) és azonnal lecsaptam Sajtkukacék receptjére is.
Nem szeretném ismételgetni a dolgokat, csupán még egyszer felhívni rá a figyelmet, mert a végeredmény minden várakozást felülmúl!
Illatos, fűszeres, puha párnácskák között a nem túl édes sajtkrém minden fogyókúrát romba dönt, és a legramatyabb őszi időjárást is feledteti.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Meg nyugtat a tudat hogy nem vagyok egyedül, én is így vagyok a sütőtökkel. Az én kedvencem a rakott sütőtök.

Millie írta...

Az hogy készül? Még sosem ettem ilyesmit!

Névtelen írta...

Nekem ez volt az első sütőtökös ételem de mág mindíg a favorit
RAKOTT SÜTŐTÖK

Megpucolom a sütőtököt, felszeletelem (kb. 1 cm-es vastagszeletekre) és besózom. Amíg a tök puhul a sóban, addig elkészítem a hagymás fokhagymás besamelmártást és a hús tölteléket.
Vajon ledinsztelem a hagymát, rászórom a lisztet, felengedem tejjel, ízesítem sóval, borssal és fokhagymával és mártás sűrűségűre főzöm.
A hagymát , fokhagymát ledinsztelem és hozzáadom a darált húst, sózom borsozom. Ha a hús lepirult leöntjük tejföllel és megszórjuk egy pici liszttel, és összefőzzük.
Egy tepsibe vagy jénaiba rétegezzük, egy sor tök erre jön egy réteg hús rá a besamel ezt így fojtatjuk tovább. A tetejére rakunk egy sor tököt amire besamel réteg kerül és bőven megszórjuk reszelt sajttal, és pirosra sütjük.

jó étvágyat
Judit

Névtelen írta...

Millie,
Örülök, hogy jól sikerült!! Én is sütök egy újabb fordulót a hétvégére!
Niki