2008. november 23., vasárnap

Steak burgonya mustárral

Rizs vagy krumpli? Krumpli??? Király! Én is!!!
Ha te is így vagy ezzel kedves olvasóm, akkor könnybe fog lábadni a szemed, ha ezt megkóstolod.
Ha a rizsre szavaztál, akkor pedig meg fog változni a véleményed.
A recept egy 2007-es Gourmet magazin alapján készült, én itt találtam rá.
A dolog pofonegyszerű, minden volt hozzá, így a maradék húsokat könnyű volt vele feldobni.
Annyira, hogy én ma csak krumplit ettem. Sajnáltam a helyet másra :-D
És mondok valamit: Nálunk ez lesz a karácsonyi pulyka körete is. (Azért pulykát csak veszek)

Hozzávalók:
Sütni való apró szemű krumpli kb 1,5 kg, alaposan lecsutakolva, negyedekre vágva
Fél pohár magvas mustár (ez fontos, csak magvas jó!!!)
két ek olvasztott vaj
két ek olivaolaj
2 ek citromlé
egy citrom reszelt héja
egy ek szárított oregánó
egy tk só
sok-sok frissen őrölt bors

A krumpli kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd ráöntjük a krumplikra a katyvaszt és jól összeforgatjuk.
Kibélelünk egy nagy tepsit (vagy két tepsit) sütőpapírral és rátesszük a krumplit, úgy hogy egy sorban legyenek.
220 fokos sütőben időnként átforgatva kívül ropogósra, belül puhára sütjük őket kb egy óra alatt.
Elmondhatatlanul jó!

18 megjegyzés:

Vesta írta...

Szia, nagyon tetszik !!

Unknown írta...

Ezt nem hiszem el!!!
Szintén a Smitten Kitchen-en láttam, és meg is csináltam vacsorára!!! :o)))))))

Beus írta...

Ez annyira étvágygerjesztő, hogy megsütöm én is. Remélem ügyes leszek és bezsebelek egy csomó dicséretet a családtól. Ha így lesz, továbbítom! :D

erős ildikó írta...

Én abszolút krumplifüggő vagyok, úgyhogy ezt nem hagyom ki! Köszi a receptet.

chriesi írta...

Juj de guszta! Bizony ritkán posztolok, mert már egy hónapja diétázok, de decemberben megint beindul a konyha. :)

Névtelen írta...

Bocsi, de a fél pohár mustár, az mégis mennyi? Kb. 1 dl-nyi? Köszi: Zsanna

Millie írta...

Zsanna! Igen, egy dl.
Maci! Ez vicces!
Noémi: irigyellek, hogy fogytál :-D Várom a posztokat!
A többieknek meg jó krumplisütést!

Névtelen írta...

A recept szerint készítettem el a krumplit, de fakó lett és savanyú... Ötlet?
Edina

Millie írta...

Szia Edina!

Nagyon sajnálom! Ötletem nem sok van :-S. Ha elegendő volt a krumpli, akkor nem tudom, hogy fordulhatott elő. Biztos, hogy elég ideig sütötted?
Az enyémben annyi kifogást lehetett találni (max), hogy néhány helyen kicsit megpörkölődött a mustármag.

Névtelen írta...

Villanysütőben, 220 fokon, kicsit több mint egy órát sütöttem a másfél kiló burgonyát. A savanyúság nem gond, mert legközelebb kevesebb citromlevet öntök rá, de egyszerűen nem értem, hogy miért nem sült meg rendesen. Mindenesetre újra megpróbálom elkészíteni.
Edina

Millie írta...

Edina! Tedd őket messze egymástól, akár két tepsibe! És mindenképpen kapcsold rájuk a légkeverést! (Akkor 200 fok is elég lesz)
Nincs más ötletem :-S

Anna írta...

Koszi a receptet, én is sikert arattam vele!

Névtelen írta...

Másodszorra is nekirugaszkodtam, de így sem sikerült. Most megsült a krumpli (illetve megégett), de az íze nem volt jó...
Biztos én vagyok béna, ha ennyien dícsérik. Többet nem próbálkozok vele. Azért, köszi a receptet.
Edina

Rossamela írta...

Be kell számolnom róla: ez volt a karácsonyi lazac egyik körete, nagyon finom! A megpirult mustármagok külön jók, köszi a receptet. Még sok ilyet!
Boldog új évet!

SZINTIA írta...

Különleges és nagyon finom! Gyakori köret lesz nálunk! Köszönöm a receptet Millie!:)

fatyol írta...

Mikor csinaltam a "trutyit" olyan "kell meg bele fokhagyma" erzesem volt, es tettem is bele. Most nezem, hogy az eredeti receptben van.

Névtelen írta...

Ezt a receptet késő este olvastam, és azonnal ki akartam próbálni. Szerencsére minden volt hozzá itthon. Egyszer sem forgattam át, úgy is jó lett. Nem, nem is jó - isteni! Fele mennyiséget csináltam és hárman azonnal felfaltuk.

Bea írta...

Hát nem találok szavakat, olyan jól néz ki!