Vettem egy kiló marhacombot, de nem igazán tudtam, mit akarok belőle. Leginkább valami "comfort food"-ra vágytam, mondjuk egy adag svéd húsgombócra. Egy darabig hezitáltam, hogy elugorjak-e érte az Ikeába, de aztán győzött a kísérletezőkedvem. A projekt a férjemet is belelkesítette, így Danival seperc alatt ledarálták a husit és munkához is láthattam. Dupla adag készült, de legalább még két napig nem lesznek vacsoragondjaink... csak rá ne unjunk!
Hozzávalók (4 főre):
fél kiló darált hús (én marhából készítettem, de sertéscombból is kiváló lehet)
85 g zsemlemorzsa
1 tojás
1 ek kapor (aprítva)
1 kp fej hegyma nagyon apróra vágva (reszelve még jobb)
só, bors
Ezeket összedolgoztam, kis golyókat formáltam belőlük, majd kevés olajon megsütöttem.
A húsgolyókat kiszedtem egy tálba, a serpenyőbe egy ek vajat tettem még, majd egy csapot ek lisztet szórtam bele. Összekavartam, majd felöntöttem kb 5 dl marhahúsleveslével (amit fagyasztóból varázsoltam elő). Addig főztem, míg besűrösödött. Sóztam, borsoztam és pár csepp Worchester szószt is adtam hozzá, mert ma ilyen kedvem volt és amúgy is passzolt az ízvilághoz. A golyócskákat visszatettem a mártásba tálalásig.
Krumplipürével és házi ribizlilekvárral tálaltam.
Sokkal jobb, mint az "eredeti"!
7 megjegyzés:
Jé, ez húsból van:)))
No, ez csak az Ikeának a kritikája akart lenni-nagyon finom húsgolyókat készítettél!!
Trinity!
Lehet, hogy gasztrociki, de én az Ikeásat is szeretem (sőt terhesen még jobban szerettem).
Ez kicsit keményebb, mint az ottani (lévén sovány marhahúsból készült) és nem kell 10-et megenni, hogy jóllakj. Érdemes kipróbálni, a mártáshoz pedig megéri rendes levest használni, hogy ne legyen műíze.
Millie, évekig én is nagyon szerettem és gyakran ettünk is. De az utóbbi hónapokban már olyan furcsa íze volt....
A Tiéd azért szerintem a nyerő!!Köszi a tippet a húslevessel, kipróbálom!
Én még nem ettem, de annyira guszta, hogy kipróbálom! A férjem nagynénje Svédországban él, ők ezen élnek, csak mindig más és más mártást esznek hozzá:))
Nagyon régen ettem az IKEAban a húsgolyókat, de nagyon ízlett. Ez ugyanolyan mártás, mint amivel ott adják?:)
Köszi a receptet:)
Van még?
Jövünk...
:-)
Száva!
Igen, ez ugyanaz a mártás!
Megjegyzés küldése