2009. június 9., kedd

Fő az egyszerűség!

Mostanában megint nem a sütés-főzés képviseli a fő prioritást az életemben - amit bánok is, meg nem. Ennek ellenére enni kell, méghozzá finomat és egészségeset.
Így egymás után készítem az olyan egyszerű ételeket, mint ez. S mivel tudom, hogy nem csak "háromcsillagos szakácsok" olvasnak, remélem lesz, aki ennek a bejegyzésnek is hasznát veszi.

Hozzávalók:
személyenként 20 dkg friss spenót
vaj, fokhagyma
gorgonzola (esetleg márványsajt)
dió (vagy mogyoró)
durumtészta (személyenként 10 dkg)

1. Felteszem a vizet főni a tésztához
2. Átmosom a spenótot, a vastag szárakat eltávolítom, lecsepegtetem (salátacentrifugában)
3. Egy edényben vajat olvasztok, rádobok egy-két gerezd fokhagymát, amit kicsit megpirítok
4. A fokhagymás vajban átforgatom a spenótot, amíg éppen össze nem esik
5. A diót szárazon megpirítom
6. A gorgonzola felét egy serpenyőben a tejszínnel együtt összeolvasztom
7. A kifőtt tésztát lecsepegtetem

Összeállítás:
A tésztát összekeverem a spenóttal, ráöntöm a tejszínes mártást. Gorgonzolát és vágott diót szórok a tetejére.

3 megjegyzés:

sajtkukac írta...

Na, én is pont az ilyeneket szeretem rohanós hétköznapokra! spenót-gorgonzola-dió: csodás trió (hű, és még rímel is :-) )
Niki

Ági, aki főz írta...

Annyira imádom én is az ilyen ételeket! Tökéletes társítás.

Most akkor jöttök a gbt-re vagy sem? Jelentkezz, ha igen.

Tina írta...

Például én is hasznát veszem, köszönet!!:-)