Már azóta terveztem ezt az ételt, mióta megörököltem Chriesi szarvasgombaolaját. Csak nem volt hozzá "tisztességes" rusztikus kenyerem. Amiket én sütöttem, még azelőtt elfogytak, mielőtt eszembe jutott volna a téma...
A tegnapi ciabattából viszont valahogy maradt 3 szeletkém, így ma végre sikerült ezt uzsonnázni.
Hozzávalók:
1 centi vastagra szeletelt jó minőségű szikkadt kenyér (lehetőleg ciabatta)
1 nagy gerzd fokhagyma
durva szemű tengeri só
1/2 teáskanál balzsamecet
fél dl fehér szarvasgombaolaj
pecorino vagy parmezán sajt
frissen őrölt bors
Először megpirítottam a kenyeret. Bedörzsöltem fokhagymával. Az olajat összekevertem a balzsamecettel és megöntöztem vele a szeletkéket. Sóztam, borsoztam, tetejére parmezánforgácsokat hámoztam.
Annyira jó, hogy legközelebb a kenyérsütést úgy kell csinálnom, hogy maradjon kenyér ehhez is!
Köszi Chriesi!
2 megjegyzés:
Jaj de örülök hogy ízlik! :)
Megint egyre jár az agyunk, mert én tegnap csináltam brushcettát, csak még a postolásig nem jutottam el :-) Ez a szarvasgombaolaj nagyon jól hangzik :-)
N.
Megjegyzés küldése