Mostanában sokszor eszembe jutott ez az egyszerű sütemény, melyet gyerekkoromban készítettünk. A recept Pelle Józsefné Süteményeskönyvéből való, melyet kézbe venni már önmagában felér egy időutazással. Imádom a retro címeket is: "finom sütemény", "nagyon finom sütemény". Látszik, hogy főhősnőnket nem foodstylistok befolyásolták, hanem tényleg kézzel írt, családban öröklődő füzetecskékből gyűjtötte az anyagot...
Hozzávalók:
5 tojás
250 g cukor
1 citrom leve és reszelt héja
100 puha vaj
150 g rétesliszt
fél sütőpor
3-4 nagy érett őszibarack
A tojások sárgáját kikevertem a cukorral, majd hozzáadtam a vajat, citromot és sütőport. A fehérjét kemény habbá vertem váltakozva a liszttel, belekevertem a sárga masszába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, és kiraktam a nyolcadnyi őszibarackdarabokkal.
180 fokos sütőben sütöttem. A tészta igencsak felpuffad sülés közben, így a barackok kicsit elmerülnek. Kihűlés után vékony porcukorréteggel tálaltam.
Egyszerűen nagyszerű!
6 megjegyzés:
Már korán reggel guszta finomságokba botlok!:)
Mmm, nagyon jól néz ki.
szép ez a fotó:)
:) Én is ezt raktam fel pár napja http://href.hu/x/6lua, csak én Férjem anyukájától szereztem a receptet. Pedig nem is Pelle Józsefné a neve:)
SZerintem a citromtól nagyszerű!
Ja, egyébként rájöttem, hogy mi ismerjük egymást Db-ből:)
Hát igen, ezek a retro címek tényleg jók! :-))))
Én is épp tegnap forgattam egy retros krumplis szakácskönyvet. Még talán ami engem megfogott, az a receptek leírása.
Manapság már annyira körültekintöen olvashatjuk, hogy hány fokon, milyen sütöben, hogyan kell sütni.
Ez a receptben, amit kinéztem így hangzik: "keverjük, gyúrjuk össze a hozzávalókat és süssük meg a tésztát"... :-))))))
Üdv, Gabriella
Doktor Pepper!
Jéééé!Megnéztem a posztodat, tényleg. Bocs, hogy elkerülte figyelmem... Egyre járt az agyunk :-D
Gabi! Ez vicces!
Egyébként meg köszönöm a dícséreteket!
Megjegyzés küldése