2008. augusztus 2., szombat

Creme brulee rebarbarával

A maradék rebarbarám nem érhetett ennél dicsőbb véget... Életem első égetett krémje átütő sikert aratott.
Sokan sokféleképp csinálják, én most Jamie barátunk receptjét próbáltam.Hozzávalók:
300 g rebarbara
3 ek cukor
3 dl habtejszín
2 dl zsíros tej
8 tojás sárgája
1 rúd vanília
80 g cukor

A rebarbarát összekevertem a 3 kanál cukorral és 5 kanál vízzel, majd kis edényben feltettem főni. Amikor megpuhult minden tálka aljára pakoltam belőle egy kicsit.
A tejszínt és a tejet a vaníliával (melyet előtte kettévágtam és belsejét kikapartam) felforraltam.
Közben kikevertem a tojások sárgáját a cukorral. A forró tejszínt lassan-óvatosan hozzákevertem, a vaníliarudat kidobtam. A tálkákban lévő rebarbarára kanalaztam, a kis formákat pedig vízzel félig töltött tepsibe raktam. 140 fokos sütőben 40 perc alatt szilárdult meg úgy, hogy a közepe remegős maradt. (85 fokos maghőmérsékletig)
A krémeket hidegre tettem, majd tálalás előtt életem párja vékony karamellréteget varázsolt a "zsebsárkánnyal".

A képen jól látszik a szín és az állag. Mi nagyon elégedettek voltunk :-D

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Áááááááá, csorog a nyálam! A rebarbarát te termeszted vagy veszed valahol?

Kiddy

Millie írta...

Veszem. De jövőre kapok töveket!

Ági írta...

Hú, ezt most nagyon megkóstolnám, annak ellenére, hogy az idei, életem első rebarbarás kalandja nem volt éppen sikeresnek nevezhető.

chriesi írta...

Mmm mint egy álom!!! Tökéletes!