Ma ünnepeltük egyik barátnőm születésnapját. Mivel mindenki odavan a csokoládéért, ezt a Pierre Hermé tortát választottam ki. Könyvem még nincs, így Chriesi-re támaszkodtam. Itt olvashatjátok el a receptet.
Én annyit változtattam, hogy a tésztát 4 tojásból ( a többi alkatrészt is arányosan szoroztam) készítettem és 24 cm-es formában sütöttem. A krémet pedig másfélszeres mennyiségben készítettem. Nem naranccsal dekoráltam, hanem a bevonáskor lecsöpögő krémet behűtöttem és mini trüffeleket készítettem belőlük.
Ízre valóban fantasztikus lett, viszont van pár tanulság a számomra.
1. Legközelebb maradok az eredeti mennyiségeknél és a 20 cm-es formánál.
2. A tésztát nem kétfelé, hanem háromfelé vágom.
3. A krémnél kizárólag porcukorral dolgozom.
4. Tényleg nem fontos szirupot főzni, elég egyszerűen Cointreau-vel meglocsolni (ahogy most tettem)
3 megjegyzés:
Szia,
nagyon örülök, hogy rátaláltam a blogodra.
Sütit megsütöttem, óriási siker volt, köszönjük.
A kenyerekre is készülök :)
Én örülök neked! Remélem a kenyerek is sikerélményt hoznak!!!
Nagyon szép lett!
Megjegyzés küldése