2008. május 8., csütörtök

Zöldfűszeres újkrumpli balzsamecettel

Ez egy igen egyszerű és finom köret, ami önmagában is megállja a helyét egy könnyű vacsoraként.

Lehetőleg kicsi, diónyi krumplikat használjuk, mossuk meg és tegyük őket egy tepsibe, úgy hogy ne legyenek túl szorosan. Locsoljuk meg olivaolajjal és szórjunk közéjük egy fej gerezdekre szedett, de héjas fokhagymát. Dobjunk rájuk egy kis marék kakukkfüvet és rozmaringot és toljuk be a sütőbe 220 fokon sülni. Időnként forgassuk át, hogy mindenhol pirosra süljenek. Tálaláskor sózzunk és locsoljuk meg egy kis balzsamecettel (én személy szerint a spray-s módszert szeretem, így lehet a legegyenletesebben és legvékonyabb rétegben balzsamecettel fűszerezni) Rozmaringgal és kakukkfűvel díszíthetjük pluszban.

1 megjegyzés:

Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek írta...

Jó! :-)
A balzsamecetet se próbáltam még.