2008. május 21., szerda

Céklás mentasaláta

Alapvetően nem vagyok oda a cékláért, de mivel még mindig ott dekkolt pár darab a hűtőben, úgy döntöttem kezdeni kell vele valamit. Végigpörgettem a szakácskönyveim és az Ízvarázsban leltem erre a receptre, amihez éppen minden volt itthon.

Az elkészítés 2 perc: Megmossuk a rukkolát, rátépjük a mentát (erkélyről szedtem), jöhet a fetasajt és a főtt cékladarabok. Az öntetet egy kiskanál magvas mustár, balzsamecet és oliva alkotta. Tettem rá sót és borsot is persze...
Milyen lett? Érdekes. Nekem savanyított céklával jobban ízlett volna, vagy ha ennél a verziónál maradok egy kis pirított dió sem ártott volna a tetejére. Érdemes vele kísérletezni!

2 megjegyzés:

cinnamon írta...

Űűűűűűűű. Én ilyet. Most. Nagyon szép.

Millie írta...

:-D
Régen a ruccola is az erkélyen nőt, de tavaly télen megadta magát a curry-vel együtt. Pótolnom kell őket :-D
Hogy állsz a vizsgákkal?