2008. május 10., szombat

Foodie book wisdom

Ez a játék nem Magyarországon indult, de remélem itt is népszerű lesz hamar. A stafétabotot Chriesi-től kaptam, és szeretném mindenképpen továbbadni. Lássuk kinek mi fekszik az asztalán!
A szabályok egyszerűek:
1.Vedd a hozzád legközelebbi (szakács)könyvet.
2.Nyisd ki a 123. oldalán.
3.Keresd meg az ötödik mondatot.
4.Másold be a post-ba a következő 3 mondatot.
5. Add tovább 5 embernek a stafétabotot, és értesítsd azt, akitől kaptad.

Asztalomon éppen a kedvenc kenyeres könyvem van. Peter Reinhart : The bread baker's apprentice. Ahol csak tudom, sztárolom ezt a könyvet, mert részletesen és mélységében magyaráz el mindent, amit a lisztekről, kelesztési eljárásokról, kovászokról és a kenyérsütésről tudni érdemes. Nem a tipikus egy bögre ez, két bögre amaz amerikai szakácskönyv :-D Kapott is egy pár "év szakácskönyve" díjat anno.
A 123. oldalon épp a briósról mesél.
"Some are made with sponges or other pre-ferments, some by the direct-dough method.Some versions are immediately fermented and then shaped and baked, while some require overnight chilling.
The anecdotal history of this bread includes allusions to Queen Marie Antoinette, whose last words are reputed to be properly translated as "Let them eat brioche", and not "Let them eat cake".

Akiknek továbbadom:
Niknek, mert az írásai olyanok, mint a gyöngyszemek.
Zsófinak, mert nagyon kíváncsi vagyok, mit olvas jelenleg.
Tomának, mert nagyon hasonló az értékrendünk (csak ő még nem tudja).
Orsinak, hogy inspiráljam kicsit.
És nem utolsó sorban Gourmandulának, akinek a legjobban szeretem a humorát.

Köszönöm Chriesi!!!



3 megjegyzés:

chriesi írta...

Én is köszönöm. :) Most megyek főzni a lekvárod. :)

Millie írta...

Elkészült a PH brownie!!! A pikniken teszteljük! Már előre csorog a nyálam!
:-D

Gourmandula írta...

jajj, csak most néztem az emilt, bocsi! :)
ha hazaértem, csinálom.
bár a hűtős projekt mellett tök hülyének fognak nézni, hogy mit aktívkodom ennyit. :)