2008. május 17., szombat

Gyömbéres rebarbarafagyi karamellkosárkában

A maradék 3 szál rebarbarám fagyiként végezte. Amolyan mindent bele fagyi lett, az alapötletet Chriesi-tól csentem.

Tehát én is elkezdtem cukrot melegíteni, majd rózsavíz helyett rózsalekvárt és vizet adtam hozzá. Ezután jött a gyömbér. Mikor leturmixoltam, elég gáz színe volt, így gondoltam egy nagyot és egy mogyorónyi főtt céklát is beleturmixoltam. (nem sós vízben főztem pár napja, azóta a hűtőben kallódnak) Na ez egyből helyrehozta a színeket, és hálistennek az íze nem jött ki. Felvertem egy doboz Cserpes tejszínt és hozzákevertem a masszámhoz. Igazság szerint még tettem hozzá egy kis citromlevet is, mert nekem túl édesnek tűnt. Aztán beraktam a fagyóba. Fél óra múlva átkavartam és az ebéd után szervíroztam.
Mivel ma maradékevős napunk van, volt időm egy kicsit játszani egyet a karamellel... Lassan mániámmá lesz a téma, de nem nyugszom, amíg meg nem szelídítem.
Az eredeti ötletem az volt, hogy egy merőkanál külső felét megolajozom és arra készítek rácsot. Sikerült, de nem lehetett róla lerobbantani. A maradék karamellből olajozott sütőpapíron picassoként improvizáltam, aztán mikor már langyos lett, belenyomtam egy kis tálkába, ebből lett a kiskosár. Azt hiszem, maradok ennél a változatnál a jövőben :-D

5 megjegyzés:

chriesi írta...

Mmmm gyöngyörű!

Unknown írta...

csak csatlakozni tudok chriesihez: gyönyörű! ;)

miniMálna írta...

Ez nagyon ötletes, ehető kívül-belül :) és nem kell mosogatni :)
A kisfiad nagyon édes!

Millie írta...

Köszönöm a dicséreteket!!!!

Tina írta...

No ez az, ami már tényleg mesterműnek néz ki, nagy gratula!!