2008. május 22., csütörtök

Hűsítő karfiolleves korianderrel (Gobi Ka Shorva)

Ne haragudjatok, de ehhez nem lesz kép. Egyszerűen nem akartam még egy teljesen érdektelen zsemleszínű krémlevesfotót feltenni ide, a leves viszont annyira jó, hogy mindenképpen szeretném megosztani.
És még valami: a bébik odavannak érte! (Mindannyian gourmet-nak születünk...)

A leves akár egy elegáns vacsora első fogása is lehet, de egyszerű ebédként is megállja a helyét.
Először is dinszteljünk meg 2 közepes hagymát, 4 gerezd fokhagymát és egy fél hüvelyknyi friss gyömbért (az indiai fűszerek közül ezek alkotják a "friss szentháromságot"). Majd adjunk hozzá egy teáskanál őrölt köményt, két teáskanál őrölt koriandert és egy negyed teáskanál kurkumát (Ez pediglen a "szárított szentháromság" odaát). Aki erősen szeretné adjon hozzá cayenne borsot. Csak egyet kavarjunk rajtam, mert hamar odaég. Ezután tegyünk bele 250 g karfiolt és 250 g krumplit. Öntsük fel csirkelevessel (kb. egy liter) és főzzük puhára a zöldségeket. Turmixoljuk le, keverjünk bele 1-2 dl tejszínt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Forrón és hidegen egyaránt kitűnő!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Egy rövid kérdés: Az "őrölt kömény" itt római köményt jelent vagy "sima" köményt?

Köszi,
Móni

Millie írta...

Én azt hiszem sima köményt tettem bele.
Millie