Amikor megláttam őket, Kenya jutott eszembe, az ottaniak bőrének színe és ahogy azt mondják: Mambo poa! Azaz minden rendben-szuahéli szlengben...Még akkor is minden rendben, ha eredetileg ezt a cookiet a páromnak készítettem, aki fehér- és tejcsoki rajongó, és szegény megint kénytelen lesz az étcsokiban tobzódni :-D
Erősen ajánlanám meg az OREO függők figyelmébe, ha egy kis sót tesztek a tésztába, ugyanazt az ízt kapjátok! Hallod Vicus?
A receptura:
1 és 3/4 pohár liszt, 1 és 1/4 pohár kakaópor (cukrozatlan), 2 teáskanál szódabikarbóna, 283 g puha vaj (nem ér csalni margarinnal), 1 és 1/4 pohár cukor, 3/4 pohár barnacukor, 2 tojás, 20 deka fehércsoki felkockázva (én milkát használtam, 30 dekát is elbírt volna)
Ha összekavartuk a masszát, tegyük hűtőbe, mert könnyebb lesz vele dolgozni. 180 fokos sütőben süssétek kb. 8-10 percig!
7 megjegyzés:
hallom, hallom :) oreo rulez :))))
és kösziiiiiii!!!
Lassan kezdem röstelni, de még soha nem ettem oreo-t, de annyit hallok róla, hogy pótolnom kell. Vagy inkább megsütöm a sütit. Ahoz több a bizadalmam.
Jó kis oreo....:))
Jó, hogy emlékeztetsz rá, szeretem.
Nagyon guszta lett a kekszed, gratula!
Eszter! Ne várj sokat, és akkor nem fogsz csalódni. Nekem megmondták anno az USA-ban, hogy ez itt a menő. Hümmögtem is nagyokat.
Aztán elkezdtem megkedvelni, és mostanában egyfajta nosztalgiát is érzek iránta. Ha megcsinálod a "kukit", tegyél bele több fehércsokit és semmiképp ne süsd tovább 8-10 percnél. Sajna a színe túl sötét, hogy segítsen a sütési időben, így tényleg figyelni kell az órát. A 2. adagot én egy kicsit túlsütöttem :-S
A keksz így kép alapján a perverzitás határát súrolja........áááááááá nem vagyok nagy csokirajongó:)
Ja, és oreot lehet kapni a Culinárisban, múlt héten láttam a saját szememmel!
Igen, hallottam hogy a Kulinárisban az is van! Hamarosan én is ellátogatok oda, már egész kis listám van, mi hiányzik a háztartásból... pl őrölt kardamon. És akkor keverek egy adag garam masalát sk.Állítólag a bóti garam masalákból kispórolják a kardamont, mert az a legdrágább fűszer benne, és a minőség egyfajta fokmérője, hogy mennyit tesznek bele.
Majd írok róla egy posztot :-D
Jól hangzik, langyosan milyen fincsi lehet, mikor még olvadt a csoki.
Megjegyzés küldése