2008. július 11., péntek

Kakukkfüves-citromos pisztráng zöldbabbal

Ez az egyik kedvenc ételem nyáron. És az egyik legegyszerűbb is. Két éve szinte minden héten megcsináltam...
A jó 40 dekás pisztrángok a legjobbak ehhez a recepthez, én fejenként egyet szoktam számolni. A halat megtisztítom, besózom, borsozom. A hasába tömök egy kis marék friss kakukkfüvel és néhány karika citromot. Kiolajozott tepsibe fektetem a halakat, a tetejükre pakolom a maradék citromkarikákat, kakukkfüvet. Így néznek ki nyersen: (Igazság szerint az a jó, ha nincsenek ilyen szorosan egymás mellett a halacskák. Ez a tepsi 2 halnak ideális, de most Dani miatt beszorítottam egy harmadikat. Így nem tudott olyan gyorsan elpárologni a hal leve, ahogy kellett volna...és egy kicsit túl kellett sütnöm a pisztrángokat. Pont ezért lefedni is tilos. Sütjük, nem főzzük a szegény jószágokat.)
Vajdarabkákat faragok rájuk és 200 fokos sütőben aranybarnára sütöm őket.
A köret párolt zöldbab vajdarabkákkal.

3 megjegyzés:

chriesi írta...

Gyönyörű halak! Friss, könnyá nyári étel, jó hogy feltetted! Meg fogom csinálni, úgyis rég készítettem már pisztrángot.

Unknown írta...

Mi is imádjuk ;) Karácsonykor Londonban rengeteg pisztrángot ettünk Ditémmel, mert szinte az ember után dobják, olyan kedvező az ára. Én spec. még az édesköménygumót is szeretem beletenni a kakukkfűvel együtt.

Millie írta...

Én nem vagyok oda az édesköményért annyira....de biztos finom úgy is,ha valaki szereti. Itt csirkemell árban van a pisztráng. Sokkal inkább a hal minősége, mint az ára a visszatartó tényező sokszor.