A tészta hozzávalói:
250 g túró
6 ek tej
6 ek olaj
2 vaníliás cukor (én úgy csinálom, hogy negyed kiló cukorba beleturmixolok egy rúd vaníliát)
egy csipet só
160 g porcukor
400 g liszt
1 sütőpor
A hozzávalókból tésztát gyúrtam, amit egy órára hűtőbe tettem. Közben előkészítettem a tölteléket: Megmostam 16 szép, érett sárgabarackot. Forró vízbe mártottam és lehúztam a héját, majd kimagvaltam.
Egy száraz serpenyőben egy marék diót megpirítottam.
A tésztát lisztezett deszkán kb 4 mm vastagra nyújtottam, nagy pogácsaszaggatóval kiszagattam. Mindegyik körre tettem két szem fél barackot és némi diót, a széleit összenyomkodtam.
Tetejüket megkentem egy kis tejjel elkavart tojássárgájával, villával megszurkáltam és 180 fokos sütőben megsütöttem.
Mikor kihűltek, összekevertem egy kis citromlevet pár kanál porcukorral és "megcirmoztam" a tetejüket. (Csokoládéval is díszíthető!)
5 megjegyzés:
Hú, pont most kerestem sárgabarackos recepteket a mindmegettén. El is mentettem, köszi.
Üdv, Gabriella
www.gabriellakonyhaja.blogspot.com
Mmm ez remekül hangzik!
Ez tetszik. Mentem is. :)
Jól hangzott, megsütöttem, isteni!!!
El is döntöttem, hogy ezt fogom megsütni jövőre az esküvőnkre. Egy kérdés: nem tudtam, tesztelni, mert még aznap elfogyott, ez meddig tárolható úgymond minőségromlás nélkül?
Kedves Névtelen!
Nagyon megtisztelő, hogy még az esküvődre is ezt fogod sütni!! Én úgy tapasztaltam, hogy 2 nap múlva is szavatos! Tehát előző nap megsütve biztos finom lesz még...
Sok boldogságot!
Megjegyzés küldése