2008. július 14., hétfő

Zöldfűszeres kecskesajttal töltött csirkemellek

Vannak időszakok, amikor szinte semmihez sincs kedvem, nemhogy főzni. Viszont a "kiccsalád" akkor is éhes, így muszáj erőt venni magamon és alkotni. Lehetőleg úgy, hogy senki ne vegye észre a hangulati változást. Ez egy amolyan rosszkedv étel, ami mégis mindenkit elvarázsolt...

Hozzávalók:
150 g kecskesajt (krémsajt is jó)
egy egy ek vágott zöldfűszer (tárkony, bazsalikom, petrezselyem, metélőhagyma, rozmaring)
2 ek olivaolaj
só ízlés szerint
frissen őrölt bors
2 egész csirkemell
egy ek vaj

A kecskesajtot összekevertem a fűszerekkel, sóval, borssal, egy kanál olajjal. A csirkemelleket kissé sóztam, borsoztam, zsebet vágtam beléjük a legvastagabb részeknél és beletöltöttem a sajtos masszát. Fogpiszkálóval összetűztem, majd a hűtőbe tettem egy éjszakára.
Másnap (amikor egyébként baromira nem volt kedvem főzni) egy evőkanál olaj és vaj keverékében minden oldalon aranybarnára pirítottam őket.
Nagyon finom étel!

1 megjegyzés:

Ági írta...

Minden egy ételeben, amiért rajongok.