Néha teljesen megdöbbenek, mi jön be a 16 hónapos fiamnak. Csak említésképpen: After Eight, olivabogyó, kapribogyó, borsos szalámi, enyhén csípős pick paprikás szalámi (minden szalámi 3000ft/kg ár felett), füstölt főtt császárszalonna. És ez leves is, amit ma készítettem.
(Neki készült a hús mellé még tökfőzelék is, de abból köszi nem kért :-D)
A leves eredetileg "azték" kukoricalevesként szerepel egyik angol nyelvű könyvemben, amit én kicsit "bacon szalonnásnak" érzek, lévén csupán a kukorica autentikus azték eredetű. De ha kiderülne, hogy a koriander és a lime is az, akkor rögtön átírom a posztot. Gourmandula közben felvilágosított, így javítottam.
A hozzávalók:
1 fej hagyma
1 kanál vaj
öklömnyi zellergumó
500 g kukorica (egy a lényeg: zsenge legyen!)
2 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 lime
1 liter zöldség alaplé
korianderzöld a díszitéshez
A hagymát apróra vágtam és lassú tűzön megdinszteltem. Rászórtam a fűszereket, kicsit pirítottam őket. Hozzáadtam a felkockázott zellert, kukoricát és felöntöttem az alaplével. Sóztam, borsoztam, puhára főztem. Botmixerrel pürésítettem, majd hagytam hűlni. Később belecsavartam egy fél lime levét és megszórtam a reszelt héj egy részével.
Sajnos a korianderem megadta magát az erkélyen, így csupán lime-mal tálaltam.
6 megjegyzés:
Fincsi lehet, felteszem a to cook listemre. :)
Hát igen, néha a 16 hónaposak kifürkészhetetlenek. :-)))) Egy 16 hónapos kislányom van és a csipösebb szalámik nálunk is napirenden van.
Valamint lecsó, de az minden mennyiségben.
A levesed érdekes. Kifogom próbálni.
üdv, Gabriella
http://gabriellakonyhaja.blogspot.com/
Oké egy kis hiba.... az elözö cím a kislányom blogos címe.....
Bocsika, Gabrilela
Na ezt kipróbálom. Koriander helyett petrezselyemzölddel, vagy citromfűvel...?
Jelentem, autentikus ez, ettem ilyet Mexikóban. Lime és koriander nagyon fontos ízesítője a világ azon szegletének (is). Bár a helyi lime már kihalófélben, a szokások megmaradtak.
Akkor átírom a címet! Köszönöm!
Megjegyzés küldése