2008. július 30., szerda

Őszibarackos saláta

A mai vacsorámat egy holnap lejáró mozzarella és két kilónyi a konyhapulton illatozó őszibarack inspirálta. No meg Jamie, akinek könyvét lapozgatva napokkal ezelőtt kinéztem ezt a salátát, így egyszerre volt fekete erdei sonka és rukkola is a hűtőben.
Hozzávalók:
rukkola (vagy más zöldsaláta)
mozzarela
fekete erdei sonka vagy serrano
illatos őszibarack

A történet itt is végtelenül egyszerű: a hozzávalókból 2 perc alatt testre és ízlésre szabjuk a salit, sózzuk, borsozzuk és citromleves-olivás öntettel meglocsoljuk.
Csak annyit tennék hozzá, hogy én balzsamecetet locsoltam rá, ami sokkal jobban passzol a rukkolához és mint utólag kiderült, az őszibarackhoz is! Legalább olyan jó, mint az eper-balzsamecet duó!

2 megjegyzés:

Unknown írta...

óóó, nagyon tetszik! ezt nem láttam még jamie-nél, pedig szokás szerint elég egyszerű ;) Azt hiszem, sürgősen kipróbálandó ;)

Millie írta...

Örülök, hogy tetszik! Ne sajnáld a balzsamecetet! :-D