2008. július 18., péntek

Sárgabarackos-diós batyu túrós tésztában

Tegnap fotókat nézegettem, és a "kezembe akadt" néhány tavalyi nagy nyári sláger. Akkor még nem írtam blogot, de néhány jól sikerült művet megosztottam a barátaimmal. Ezt szívből ajánlom mindenkinek, nagyon finom!!!!

A tészta hozzávalói:
250 g túró
6 ek tej
6 ek olaj
2 vaníliás cukor (én úgy csinálom, hogy negyed kiló cukorba beleturmixolok egy rúd vaníliát)
egy csipet só
160 g porcukor
400 g liszt
1 sütőpor

A hozzávalókból tésztát gyúrtam, amit egy órára hűtőbe tettem. Közben előkészítettem a tölteléket: Megmostam 16 szép, érett sárgabarackot. Forró vízbe mártottam és lehúztam a héját, majd kimagvaltam.
Egy száraz serpenyőben egy marék diót megpirítottam.
A tésztát lisztezett deszkán kb 4 mm vastagra nyújtottam, nagy pogácsaszaggatóval kiszagattam. Mindegyik körre tettem két szem fél barackot és némi diót, a széleit összenyomkodtam.
Tetejüket megkentem egy kis tejjel elkavart tojássárgájával, villával megszurkáltam és 180 fokos sütőben megsütöttem.

Mikor kihűltek, összekevertem egy kis citromlevet pár kanál porcukorral és "megcirmoztam" a tetejüket. (Csokoládéval is díszíthető!)




5 megjegyzés:

Gabriella írta...

Hú, pont most kerestem sárgabarackos recepteket a mindmegettén. El is mentettem, köszi.

Üdv, Gabriella

www.gabriellakonyhaja.blogspot.com

chriesi írta...

Mmm ez remekül hangzik!

Névtelen írta...

Ez tetszik. Mentem is. :)

Névtelen írta...

Jól hangzott, megsütöttem, isteni!!!
El is döntöttem, hogy ezt fogom megsütni jövőre az esküvőnkre. Egy kérdés: nem tudtam, tesztelni, mert még aznap elfogyott, ez meddig tárolható úgymond minőségromlás nélkül?

Millie írta...

Kedves Névtelen!

Nagyon megtisztelő, hogy még az esküvődre is ezt fogod sütni!! Én úgy tapasztaltam, hogy 2 nap múlva is szavatos! Tehát előző nap megsütve biztos finom lesz még...
Sok boldogságot!